Provincie Noord-Holland

Wat nou landschap? Geef uw mening

31-7-2008

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit roept samen met haar collega Jacqueline Cramer (Ruimte en Milieu) iedereen in Nederland op om deze zomer vijf minuten vrij te maken voor een internetpeiling over het landschap.

Met deze peiling willen de ministers zo veel mogelijk inwoners betrekken bij de discussie over de toekomst van ons landschap.

Landschap is van en voor iedereen. Het gebied dat je ziet als je de stad uit bent. Waar groen en ruimte de boventoon voeren. Mensen hebben er verschillende meningen over. De één heeft weinig moeite met nieuwe stadse elementen in het landschap. De ander hecht aan het oude, vertrouwde. Anno 2008 hebben veel mensen echter het gevoel dat het Nederlandse landschap voortdurend in een verbouwing zit. Wat is er aan die ontwikkeling te doen? En hoe moet het landschap er straks uitzien? Wie zijn er verantwoordelijk? Wat kunt u als inwoner zelf doen?

Hoe denkt u over het landschap? Geef uw mening via het internetforum. U kunt reageren op stellingen en op bijdragen van anderen.

Het forum is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van LNV, het ministerie van VROM en het Landschapsmanifest, een samenwerkingsverband tussen vele organisaties die betrokken zijn bij het wel en wee van het landschap. De uitkomsten van de internetpeiling worden gebruikt bij de uitvoering van de Agenda Landschap. De agenda, die na de zomer verschijnt, is een visie van het kabinet op een duurzame ruimtelijke inrichting van Nederland.

Nieuwsredactie