Boek Edwin Winkels bekroond door Catalaanse regering

Het Barcelona-gevoel van Edwin Winkels is door de regering van Catalonië bekroond als beste boek ter promotie van het Catalaanse toerisme.

De Premis de Promoció Turística 2007 wordt uitgereikt in vijf categorieën: het beste boek, het best geschreven artikel, het beste radioprogramma, het beste tv-programma (in welke taal dan ook) en de beste Catalaanse publicatie.

Uit het juryverslag: 'In de categorie boeken die het toerisme naar Catalonië bevorderen, kennen we de prijs toe aan Het Barcelona-gevoel van journalist en schrijver Edwin Winkels. Zijn werk gaat in op de goede verhoudingen die er bestaan tussen Nederland en Catalonië, waarvoor hij als originele leidraad de belevenissen van de Nederlandse voetballers en trainers van FC Barcelona gebruikt.'

Edwin Winkels (1962) is in Barcelona correspondent van Algemeen Dagblad en verslaggever van El Periódico de Catalunya. Het Barcelona-gevoel beleeft zijn derde druk en wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam Uitgevers.

In het verleden hebben o.a. National Geographic, Penguin Editors, de dpa (Deutsche Presse Agentur), Le Soir en Canal+ Frankrijk de prijs toegekend gekregen. Links: http://www.nieuwamsterdam.nl