Gemeente Teylingen


Gemeente bedankt bakkerij Ammerlaan

31 juli 2008

PERSBERICHT 31 juli 2008 - Ron Ammerlaan van `Echte Bakker Ammerlaan' in de Hoofdstraat in Sassenheim ontving dinsdag 29 juli een bos bloemen van de gemeente Teylingen uit handen van wethouder Leo van der Zon. Ron Ammerlaan heeft gedurende een lange periode menigmaal de prullenbak voor de deur van zijn bakkerij extra geleegd en daar is de gemeente hem dankbaar voor. Nu de gemeente nieuwe grotere afvalbakken heeft geplaatst, is dit niet meer nodig.

Leo van der Zon en Ron Ammerlaan

Grotere afvalbakken in centra

De gemeente Teylingen heeft op 29 juli de eerste nieuwe grotere afvalbak in het centrum van Sassenheim geplaatst. De nieuwe afvalbakken zijn niet alleen groter, maar ook gebruiksvriendelijk, robuust, moeilijk te bekladden en te beplakken, makkelijk schoon te maken en voorzien van het gemeentelijke logo. De afvalbakken lopen door tot aan de straat, zodat er geen last is van vervuiling eronder door lekvocht. De inworp is verkleind, zodat vogels er geen voedsel uit kunnen halen. Ook passen ze door hun vorm en kleur beter bij de uitstraling van het vernieuwde Sassenheimse centrum.

Als deze afvalbakken bevallen, komen deze grotere bakken in 2009 ook in het centrum van Voorhout en Warmond.

Betere bakken, minder zwerfafval

Uit onderzoek is gebleken dat hoe aantrekkelijker de afvalbakken zijn, hoe beter ze worden gebruikt. Hierdoor neemt het zwerfafval af. Natuurlijk is ook de plek waar ze staan en de grootte van de afvalbak belangrijk. Afvalbakken moeten logisch en vindbaar zijn. Ze moeten op plaatsen staan waar veel afval vrijkomt en liefst langs een looproute liggen. Ook moeten mensen het afval er gemakkelijk in kunnen gooien.

`Met hetzelfde gemak gooi je het in de (nieuwe) afvalbak'

Adres & openingstijden