Hobéon Groep wordt lid ROA

Gorinchem, 31 juli augustus 2008 - Hobéon Groep is als lid toegetreden tot de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA). Het in Den Haag gevestigde adviesbureau werkt onder meer voor het hoger onderwijs, beroeps- en volwasseneneducatie en het bedrijfsleven. Ook is Hobéon Groep actief als certificeringsbureau voor onderwijs, monumentenzorg, architectuur, de kunst- en cultuursector en diverse beroepsgroepen.

Met de komst van Hobéon Groep stijgt het aantal ROA-leden tot 24. Deze hoog geprofessionaliseerde Nederlandse organisatie-adviesbureaus hebben samen ruim 4100 adviseurs. De ROA-gedragscode is begin dit jaar herzien en aangescherpt. Ook het daaruit voortvloeiende tuchtrecht werd aangepast. Er zijn vijf algemene uitgangspunten benoemd die het gedrag en de praktijkuitoefening van de leden bepalen: (des)kundigheid, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, professionele onafhankelijkheid en collegialiteit.

Hobéon Groep telt ruim dertig medewerkers. Werkmaatschappijen van de groep zijn erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganissatie (NVAO) en het Kenniscentrum EVC en geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie.

Over de reden om tot de ROA toe te treden zegt Hobéon Groep: "De gemeenschappelijke deler in al onze activiteiten en de drive van de afzonderlijke medewerkers is om in de adviespraktijk integer, deskundig en professioneel op te treden. Toetreding tot de ROA als professionele brancheorganisatie van organisatie-adviesbureau is dan ook een logische stap om het niveau hoog te houden en samen met branchegenoten verder te ontwikkelen." Links: http://www.roa-advies.nl