Politie Zuid-Holland-Zuid

31/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 31-07-2008 o Persberichten district II

AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft in de nacht van woensdag 30 juli op donderdag 31 juli een 25-jarige man uit Enschede aangehouden. Surveillerende agenten controleerden op de A15 bij een benzinestation een bestelauto met daarin twee inzittenden. In de achterbak van de bestelauto lagen allerlei goederen zoals assimilatielampen, filters en bekabeling die worden gebruikt in de hennepteelt. De 25-jarige bijrijder bleek na onderzoek een aantal xtc-pillen op zak te hebben. Ook had hij honderden euros en vier mobiele telefoons bij zich. De drugs en het geld werden in beslaggenomen, de 25-jarige aangehouden en ingesloten, de bestuurder werd niet aangehouden.

INBRAAK IN WINKEL
PAPENDRECHT In de nacht van woensdag 30 juli op donderdag 31 juli is ingebroken in een winkel aan de Markt. Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie het inbraakalarm. De daders gooiden een stoeptegel door de ruit en namen binnen diverse elektronica-apparatuur, laptops en wat geld weg. Daarna reden ze weg via de Veerweg. Bij een benzinestation gooiden ze een geldkistje uit de auto. Dankzij een getuige die dit zag, werd het geldkistje door de politie gevonden en zal dit onderzocht worden op sporen door de Unit Forensische Opsporing. Mogelijk zijn er getuigen van deze inbraak. Indien u iets gezien heeft van de daders,de inbraak of de auto waarin ze reden, dan wordt u verzocht dit te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

84-JARIGE GEROLD VAN PORTEMONNEE
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
SLIEDRECHT Een 84-jarige vrouw uit Sliedrecht is woensdagmorgen 30 juli tussen 09.25 en 10.00 s ochtends bestolen van haar pinpas. De vrouw was op de weekmarkt geweest en liep via de Professor Lorentzslaan naar huis. Onderweg werd zij aangesproken door twee vrouwen die ze ook al op de weekmarkt had gezien. De vrouwen wilden geld wisselen. De dame op leeftijd wilde dit eerst niet maar toen ze aan bleven dringen wisselde ze toch het geld. De vrouwen reageerde hierop door de 84-jarige te knuffelen. Hierbij zagen ze kans de pinpas uit de tas weg te nemen. Daarna liepen de twee terug richting de markt. Ze hebben de pincode behorende bij de pas waarschijnlijk afgekeken toen de vrouw afrekende in een winkel. Toen het slachtoffer thuiskwam en haar pinpas wilde blokkeren, bleek er al 1350 euro van haar rekening gehaald te zijn.
Het signalement van de vrouwen is als volgt: beiden wat donker getinte huidskleur. De ene vrouw wordt tussen de 20- 25 jaar oud geschat. Ze heeft lang donker haar met highlights erin, droeg een lichtgrijze capuchontrui, donkere spijkerbroek en lichtkleurige schoenen. De andere vrouw wordt rond de 20 jaar geschat, had een witte capuchontrui aan, een lichte spijkerbroek en donkerkleurige schoenen. Ze droeg een schoudertas bij zich. De politie is op zoek naar getuigen. Indien u bovenstaande vrouwen herkend of weten wie dit zijn, bel de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Daarnaast waarschuwt de politie nog maar eens voor zakkenrollerij.

· Berg u waardevolle spullen goed op in uw tas en draag uw tas bij het winkelen naar voren zodat er ongemerkt geen mensen in de drukte in uw tas kunnen komen.

· Ga niet in op verzoeken van mensen om geld te wisselen op straat of aan de deur. Vaak zijn dit afleidingstrucs.

· Scherm uw pincode af bij het afrekenen.

HUISNUMMERS EN NAAMBORDJES GESTOLEN
LEERDAM De politie heeft in de nacht van woensdag 30 juli op donderdag 31 juli een 28-jarige man uit Opijnen aangehouden in de Schoolstraat. Hij werd betrapt toen hij op de Tiendweg het huisnummer van een woning wilde stelen. De bewoner hoorde iets verdachts, betrapte de man en ging hem achterna met een vriend. Er volgde een achtervolging en worsteling. Buurtbewoners in de Schoolstraat schoten te hulp en de politie werd ingeschakeld. In de auto van de verdachte werden tientallen huisnummers en naambordjes van woningen gevonden. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die in Leerdam en omgeving hun naambordje en/of huisnummer missen worden verzocht aangifte te doen.