Batenburg Beheer

PERSBERICHT
Voorlopige halfjaarcijfers 2008

Algemeen
Uit de voorlopige halfjaarcijfers 2008 blijkt dat het resultaat van Batenburg Beheer N.V. in het eerste halfjaar 2008 achterblijft bij vorig jaar. De nettowinst over de eerste helft van 2008 bedraagt EUR 2,0 miljoen (2007: EUR 2,6 miljoen). De winstdaling is toe te schrijven aan de tegenvallende gang van zaken in het segment Installatie. Het segment Handel laat in het eerste halfjaar 2008 een positieve ontwikkeling zien.
De definitieve halfjaarcijfers 2008 worden op 28 augustus a.s. nabeurs gepubliceerd. Installatie
Het segment Installatie heeft het eerste halfjaar 2008 met een beperkt verlies afgesloten. Naast hogere loon- en materiaalkosten heeft de inzet van dure en minder efficiënte inleenkrachten de projectresultaten onder druk gezet. In het bijzonder is dit het geval geweest bij dochteronderneming IJsselmuiden waar tegenvallers bij de uitvoering van projecten het resultaat negatief hebben beïnvloed. Bij dit bedrijf zijn aanvullende maatregelen genomen om de personele organisatie en het projectmanagement verder te versterken.
Op grond van de samenstelling van de werkvoorraad en de getroffen maatregelen wordt voor het tweede halfjaar 2008 een substantiële verbetering van het resultaat in de Installatiesector verwacht. Handel
Het resultaat van het segment Handel laat in het eerste halfjaar 2008 een positieve ontwikkeling zien. De uitkomst is hoger dan over dezelfde periode vorig jaar. De orderpositie ligt medio 2008 op een iets lager niveau dan eind 2007. Voor het tweede halfjaar wordt bij het segment Handel enige afvlakking van de winstontwikkeling voorzien.
Vooruitzichten
Voor het tweede halfjaar 2008 verwachten wij een substantiële verbetering van het resultaat in de Installatiesector en enige afvlakking van de winstontwikkeling in de Handelssector. Samenvattend verwachten wij op grond van de huidige inzichten dat de nettowinst over geheel 2008 ongeveer EUR 6,0 miljoen zal bedragen (2007: EUR 6,6 miljoen). Rotterdam, 31 juli 2008 Directie Batenburg Beheer N.V. Bedrijfsprofiel Batenburg Beheer N.V.
Batenburg Beheer omvat een groep van dienstverlenende ondernemingen, actief op het gebied van installatietechniek en technische handel. De bedrijven zijn werkzaam in de markten utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur. De Batenburg Groep bestaat uit dertien operationele werkmaatschappijen hoofdzakelijk gevestigd in Nederland en België met in totaal ruim 1.000 medewerkers. De aandelen van de vennootschap zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V. Batenburg Beheer N.V.
Postbus 9441
3007 AK Rotterdam
Tel. 010-2928080
E-mail: info@batenburg.nl