Gemeente Asten


31-07-2008
Zorgaanbieder Savant zegt hulp op aan grote groep zorgvragers in Asten

De medewerkers van het lokaal loket 2WZ in de Beiaard zijn de afgelopen dagen opnieuw geconfronteerd met het feit dat de grootste zorgaanbieder in Asten, Savant, de hulp opzegt aan een grote groep zorgvragers. En het einde is nog niet in zicht; in de maand september verwacht men opnieuw een golf van opzeggingen omdat Savant dan een aantal hulpen gaat ontslaan.
Nu Savant haar verplichtingen in onze gemeente niet nakomt, wordt de gemeente geconfronteerd met een niet voorzien probleem. Immers, de gemeente wil haar zorgvragers niet in de kou laten staan.

De gemeente doet er dan ook alles aan om hulp te blijven garanderen. Wij hebben hiervoor Rinette Zorg gecontracteerd en onze andere aanbieders van het eerste uur, de Zorgboog en Zuidzorg, gevraagd een extra inzet te plegen en zo mogelijk personeel van Savant over te nemen. Hiernaast zijn wij bezig met het zoeken naar creatieve oplossingen voor de hulpvragen van de burgers (of cliënten). Een mogelijke oplossing kan bijvoorbeeld ook zijn dat de cliënt zelf voor hulp zorgt. Dit kan door de inzet van bijvoorbeeld een familielid of kennis waarvoor de zorgvrager van de gemeente een persoonsgebonden budget (PGB) ontvangt.

Dit alles neemt niet weg dat er, zeker in de huidige vakantieperiode, situaties zijn waarin tijdelijk geen hulp beschikbaar is. Wij vragen om uw begrip hiervoor en gaan ondertussen onverminderd door met het zoeken naar oplossingen. In de loop van de maand september zullen wij u opnieuw informeren over de stand van zaken bij de Hulp bij het huishouden.