Gemeente Capelle a/d IJssel
Aan het College van B&W van Capelle aan den IJssel

Postbus 70

2900 AB Capelle aan den IJssel

Schriftelijke vragen cf. RvO - Speurtocht naar de begraafplaats

ChristenUnie wil de volgende vragen stellen cf. art. 42 RvO d.d. 31 juli 2008:

Geacht College,

In Capelle hangen nieuwe groen-witte bordjes. Dit is een verbetering. Ze zijn goed leesbaar en hangen redelijk hoog (vandalismebestendig).

Ik neem aan dat u bedoelt met deze bordjes mensen de kortste route te geven, die ook veilig is.

In mijn eigen woonomgeving staan veel borden naar Begraafplaats en crematorium Schollevaart. Enige logica valt daarin niet te ontdekken. Tenzij u het heeft bedoeld als een speurtocht.

Enkele voorbeelden:

Lopend vanaf station Schollevaar is er een onderdoorgang onder de Burgemeester Schalijlaan. Het bordje wijst bij de ingang van de tunnel omhoog, en bovenaan de trap wijst een bord om de weg over te steken. De burgemeester Schalijlaan is een drukke weg en op deze plek mag je die niet oversteken.

Onbegrijpelijk dat het bordje aan het begin van het tunneltje is gezet. Tien meter verder, aan het eind van het tunneltje had die moeten staan. De trap op en je staat veilig op de goede kant van de weg en kan zo naar de ingang van de begraafplaats lopen.

Een ander voorbeeld:

Rijdend op de burgemeester Van Dijklaan bij de Scholver stuurt het bordje de reiziger rechtsaf de Hobo op en ... daarna ontbreekt elke richting.

Het bordje had linksaf moeten aangeven, de Burgemeester Bakkerlaan. Op deze Burg. Bakkerlaan staat na 20 meter het bordje dat je rechtdoor moet gaan.

Gevolg hiervan is dat sommige bezoekers van buiten de weg kwijt zijn. Ze dreigen de plechtigheid te missen / te laat te komen en zijn geëmotioneerd. Ze vragen de weg bijv. bij het consultatiebureau bij de Scholver, omdat het bord die kant opwijst. Ook hebben wij in de wijk mensen gezien die de weg zoeken. Vandaag nog, een man in pak rennend in de hitte die de weg naar het crematorium vraagt, en zegt dat de bordjes verkeerd staan.

Helaas wordt de kortste route naar het NS-station ook niet altijd goed aangegeven.

1. U begrijpt dat wij willen dat zsm de mooie bordjes goed geplaatst worden.

2. En daarbij ook graag een controle of andere locaties ook niet fout zijn aangegeven.

Hoogachtend,



Gemeente Capelle a/d IJssel