Ingezonden persbericht


Zomerse Zondagen in Enkhuizen

Markten met flair op de zondag in het Winkelhart.

Vier zondagen lang deze zomer bruist Enkhuizen weer van de activiteiten. De Zomerse Zondagen zorgen voor veel vertier in de binnenstad en zijn geschikt voor jong en oud!

Op de zondagen 3, 10, 17 en 24 augustus van 12.00 tot 17.00 uur worden er evenementen door het Winkelhart georganiseerd op de Dijk, het Venedie en in een deel van de Westerstraat. Deze evenementen bestaan uit markt met entertainment met voor elk wat wils!

Op de Dijk treft u ambachtslieden die is demonstreren en uitleggen hoe er in vroeger tijden werd gewerkt. Op het Venedie treft u kraamhouders met antiek, curiosa, boeken en verzamelwaren. In een deel van de Westerstraat staat een warenmarkt en op het plein voor het oude Weeshuis zijn veel kinderactiviteiten. Hier kan worden gesprongen op een springkussen, een rondje gedraaid worden in de draaimolen, een mooie make-up gehaald bij de schminkkraam of een leuke knutsel gemaakt aan de knutselkraam.

De markten worden extra aantrekkelijk gemaakt met muziek en dans. Iedere week treedt er een folkloristische dansgroep op en komt er een koor zingen. Deze optredens vinden plaats op de Dijk. De Zomerse Zondag van 10 augustus wordt een heel speciale! Dan wordt er namelijk weer een Trekzakdag georganiseerd. Dat dit veel liefhebbers trekt en oergezellig is staat buiten kijf.

Maar lekker winkelen kan natuurlijk ook! Deze zondagen zijn aangemerkt als officiële koopzondagen dus openen veel winkeliers hun deuren.

Na afloop van het evenement verzorgen de uitbaters van enkele horecagelegenheden voor een muzikaal avondje met spetterende live-optredens op de Dijk en op de Kaasmarkt (wekelijks wisselend).

Kortom, Enkhuizen is op deze zondagen zeker een bezoek waard!

Mocht u verdere informatie wensen, dan kunt u zich wenden tot:

Edith Hartog

Rikkert 4
1619 AR Andijk
T. 0228-593755
F. 0228-596888
M. 06-53675235
www.edithhartog.nl