NCRV

Volgspot

Unieke concerten Metropole Orkest in Volgspot

Zondag 3 augustus 208

23.00 uur, Radio 2

Vanaf zondag 3 augustus zendt het NCRV Radio 2-programma Volgspot nooit eerder uitgezonden concerten van het Metropole Orkest uit. Er zijn concerten te beluisteren met Wende Snijders, de sinds kort in Amersfoort wonende zanger Gino Vanelli en het orkest van de Servisch-Nederlandse groep Balkanopolis van Slobodan Trkulja. Ook er is een concert met filmmuziek van componist Ennio Morricone (onder andere Once upon a Time in the West en The Mission), waaraan het Amsterdamse koor PâAdam meewerkte. De serie wordt afgesloten met een herhaling van een concert uit de serie Cabaretiers in concert met Karin Bloemen.

Zondag 3 augustus

Wende Snijders en het Metropole Orkest o.l.v. Arjan Tien vanuit de Frits Philipszaal in Eindhoven (16 mei 2008).

Zondag 10 augustus

Filmmuziek van Ennio Morricone met medewerking van het koor PâAdam en kunstfluiter Geert Chartrou vanuit het Muziekgebouw in Amsterdam. Dirigent is Vince Mendoza (23 september 2007).

Zondag 17 augustus

Gino Vanelli en het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza. Opgenomen in het MCO te Hilversum (14 december 2007).

Zondag 24 augustus

Het Servisch-Nederlandse orkest Balkanopolis o.l.v. Slobodan Trkulja en het Metropole Orkest o.l.v. Arjan Tien. Vanuit het Sava Centre in Belgrado, Servië (8 november 2007).

Zondag 31 augustus

Cabaretiers in concert met Karin Bloemen en het Metropole Orkest o.l.v. Jan Stulen. Vanuit het Concertgebouw in Amsterdam (13 april 2006).