Ingezonden persbericht

Kamermuziekfestival en Proms live op Radio 4

Radio 4 zendt op zaterdag 2 en zondag 3 augustus concerten uit vanaf het Kamermuziekfestival in Delft. Op zaterdagavond is het openingsconcert van dit festival op de klassieke zender te beluisteren.

Op dinsdagavond 5 augustus hoort de luisteraar live vanuit de Royal Albert Hall het Nederlands Philharmonisch Orkest met composities van Brahms en Tsjaikovski.

Zaterdag 2 augustus van 19.00 uur tot 23.00 uur

Een registratie van het openingsconcert van het Kamermuziekfestival in Delft, dat vrijdag 1 augustus plaatsheeft. Een gemêleerd gezelschap met o.a. Christianne Stotijn (mezzosopraan), Julius Drake (piano), Liza Ferschtman (viool), Anne Gastinel (cello) en Rick Stotijn (contrabas) voert werken uit van Tsjaikovski (liederen en diens Souvenir de Florence), het duo voor cello en contrabas van Rossini en Tutto che il Mondo van Bottesini.

Zondag 3 augustus van 14.00 uur tot 16.30 uur

Direct vanaf het Kamermuziekfestival in Delft hoort de Radio 4 luisteraar het concert van Christianne Stotijn (mezzosopraan), Julius Drake (piano) en Antoine Tamestit (altviool) met muziek van Korngold, Vaughan Williams, Finzi en Prokofiev.

Zondag 3 augustus van 20.00 uur tot 23.00 uur

Stotijn, Drake en Tamestit spelen avonds met het Fauré Piano Quartet liederen opus 48 van Grieg, liederen met altviool van Bridge, liederen met altviool van Röntgen en het Pianokwartet in G van Brahms. Radio 4 doet live verslag van het concert.

Dinsdag 5 augustus van 20.00 uur tot 23.00 uur

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt tijdens de wereldberoemde Proms-serie in de Royal Albert Hall. Onder leiding van Yakov Kreizberg en met medewerking van violiste Julia Fischer, speelt het orkest composities van Wagenaar, Brahms, Dvorák, Grieg en Tsjaikovski. Radio 4 zendt het concert live uit.

Voor meer informatie: www.radio4.nl