Politie Groningen

Politieberichten Groningen 3 augustus 2008

Zondag 3 augustus 2008

Provincie Groningen, 03-08-2008

Groningen: Stadjer mishandelt en bedreigt agenten

De politie heeft zaterdagmorgen in de Nieuwe Boteringestraat een 24-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had vlak daarvoor in de Muurstraat enkele personen geslagen. De Stadjer sloeg daarna op de vlucht. Volgens een van de slachtoffers had de verdachte ook gedreigd met een mes. Tijdens de aanhouding gedroeg de Groninger zich vervelend en uitte diverse dreigementen in de richting van de agenten. Hij is ingesloten voor verhoor.

Groningen: tweetal op dievenpad

Een 34-jarige man en een 52-jarige vrouw (woonplaats onbekend) zijn zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een 25-jarige medewerker van een winkel in de Oude Ebbingestraat zag dat het tweetal er met kledingstukken vandoor ging zonder te betalen. Hij waarschuwde de politie en zette de achtervolging in. De mannelijke verdachte probeerde hem onderuit te trappen. Op de Grote Markt wist de politie de vrouw aan te houden. De man meldde zich in de avond op het politiebureau. Toen hem werd verteld dat hij was aangehouden wilde hij het politiebureau uitvluchten. Agenten wisten dit te voorkomen. Het duo is ingesloten.

Groningen: poging overval

Een onbekende man heeft zaterdagmiddag geprobeerd een 66-jarige inwoonster van Groningen te overvallen. De vrouw zat in een vakantiehuisje aan de Campinglaan toen rond 22.35 uur een man binnen kwam en haar bedreigde. Hij eiste geld van de Groningse. Die vertelde de overvaller dat hij weg moest gaan, maar ze werd op de grond gegooid. Nadat het slachtoffer begon te schreeuwen ging de verdachte er zonder buit vandoor. De blanke man heeft een geschatte leeftijd van 25 a 30 jaar en droeg donkere kleding. De politie doet onderzoek.

Groningen: automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Een 23-jarige automobiliste uit Hoogezand is zaterdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Europaweg in Groningen. De vrouw kwam door onbekende oorzaak in de berm en kwam tot stilstand tegen de vangrail. Ze is met knieletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: vechtersbazen aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht twee 25-jarige Duitsers aangehouden omdat zij meerdere mensen hadden geslagen. Een van de Duitsers moest in een horecapand aan de Grote Markt overgeven en deed dit over een onbekend gebleven bezoeker. Die reageerde daarop waarna hij direct een vuistslag kreeg van de andere Duitser. Beide verdachten werden naar buiten gedirigeerd. Daar kregen twee medewerkers van de horecagelegenheid klappen in het gezicht. De medewerkers doen aangifte. De politie zou graag willen spreken met de onbekend gebleven klant. Het vechtende duo is ingesloten.

Groningen: bestuurders onder invloed

Groningen - Een 38-jarige snorfietser uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol door de Oosterstraat reed. De Stadjer viel op omdat zijn achterlicht niet werkte. Het alcoholpromillage was bijna 1,6.

In de Mispellaan in Groningen werd zaterdagnacht een 34-jarige automobilist aangehouden. Agenten zagen de Groninger langzaam door de Eikenlaan rijden en hielden hem staande voor een alcoholcontrole. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had.

De politie heeft zaterdagnacht in de Haddingestraat een 25-jarige Groninger aangehouden voor rijden onder invloed. De man had ruim 1,75 promille alcohol in zijn bloed.

Uithuizen De politie heeft zaterdagnacht in Uithuizen een 35-jarige bromfietser uit Uithuizermeeden aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol over de Blink. Uit de ademanalysetest kwam naar voren dat de bestuurder 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en zijn plof bleek niet verzekerd.

Zevenhuizen: horecamedewerker gewond na vechtpartij

Een medewerker van een horecagelegenheid in Zevenhuizen is zaterdagnacht gewond geraakt toen hij ingreep bij een vechtpartij. Op het Hoofddiep kreeg een aantal jongeren het met elkaar aan de stok. Enkele medewerkers hadden de twee groepen uit elkaar gekregen, toen een van hen plotseling werd aangevallen door een vechtersbaas. Hij bezeerde daarbij zijn hand en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gegaan. De politie heeft drie jongeren aangehouden voor betrokkenheid bij de vechtpartij. Het gaat om mannen uit Roden (18 jaar), Rotterdam (18 jaar) en Haren (22 jaar). Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vlagtwedde: tiener gepakt voor brandstichting

De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Ter Apel aangehouden op verdenking van brandstichting in Vlagtwedde. Een bewoonster van de Wilmerskamp zag dat een onbekende persoon een brandend voorwerp door een openstaand raampje probeerde te gooien. Het voorwerp bleef half in het raampje hangen. Ze waarschuwde daarna direct de bewoonster van de woning. Deze 62-jarige vrouw pakte het brandende voorwerp en gooide het naar buiten. Hierdoor werd erger voorkomen. Dankzij een getuige kon de 17-jarige verdachte even later worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Lauwerzijl: motorrijder uit de bocht

Een 41-jarige motorrijder heeft zaterdagmiddag een beenbreuk opgelopen nadat hij in Lauwerzijl van zijn tweewieler viel. De man verloor de macht over het stuur in een scherpe bocht in de Stadsweg en ging onderuit. Hij kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: koperdiefstal veroorzaakt gaslekkage

Door een gaslekkage in een leegstaande woning aan de Bastionstraat in Delfzijl zijn zaterdagavond enkele straten in de omgeving afgezet. Een getuige rook een gaslucht bij de woning en waarschuwde de hulpdiensten. Nadat het energiebedrijf de gasleiding had afgekoppeld bleek dat de lekkage was ontstaan doordat er koperen leidingen uit het pand waren weggenomen. De politie doet onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 561, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 335, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, Gorechtlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1427, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1303, aantal overtredingen: 113, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Slochteren, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 469, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 561, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 752, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.