Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 en 3 augustus 2008

Scooterbestuurder gewond bij scooterongeval

Wierden

Een 16-jarige scooterbestuurder uit Enter raakte op vrijdag 1 augustus gewond bij een ongeval op de Enterweg in Wierden.

Op vrijdag 1 augustus omstreeks 06.30 uur kwam er een melding binnen bij de politie Twente dat er op de Enterweg in Wierden een scooterbestuurder op de grond was aangetroffen. Ter plaatse trof de politie een 16-jarige gewonde jongeman uit Enter op de grond aan samen met zijn scooter. De man was gewond en werd door ambulancepersoneel onderzocht. Hij werd overgebracht met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo. De toedracht van het ongeval is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk verkeerde de jongeman onder invloed van alcohol. Een bloedblok is daarom bij de scooterbestuurder door de GGD-arts afgenomen. De scooter is in beslag genomen en de afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie Twente onderzoekt de nadere toedracht van het ongeval. (08-096733)

Verkeersongeval met letsel

Enschede

Een 50-jarige fietster uit Enschede raakte gewond bij een aanrijding met een scooter op de Hasmanlanden in Enschede.

Op vrijdag 1 augustus omstreeks 21.20 uur raakte een 50-jarige fietser uit Enschede op de Hasmanlanden gewond bij een aanrijding met een scooter bestuurd door een 21-jarige plaatsgenoot. De scooterbestuurder reed over het bospad gelegen naast de straat. Hij kwam uit de richting van de Breukheurnering en reed richting de vijver gelegen naast de Buurserstraat. In een flauwe bocht naar rechts werd hem het zicht ontnomen van het tegemoetkomend verkeer door een dikke boom die daar stond. Hij merkte de tegemoetkomende fietster niet op en een aanrijding ontstond. De fietster raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-097085)

Man door het lint

Enschede

Een 33-jarige man uit Enschede is op vrijdag 1 augustus aangehouden i.v.m. een bedreiging tegen een 41-jarige plaatsgenoot.

Op vrijdag 1 augustus omstreeks 19.00 uur is een 33-jarige man uit Enschede aangehouden aan de van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Hij is overgebracht naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld. Aan de van Leeuwenhoekstraat was ruzie ontstaan toen een 41-jarige man uit Enschede kinderen aansprak op het feit dat ze even hiervoor een auto die hier geparkeerd stond hadden beschadigd toen zij daar aan het voetballen waren. De 33-jarige man, die een familierelatie heeft met deze kinderen, reageerde direct agressief tegen de 41-jarige Enschedeer en bedreigde de man met een mes. Familieleden van de 33-jarige konden hem tegenhouden en namen hem mee naar een woning. Er raakte niemand gewond. (08-097045)

Rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 49-jarige snorfietser raakte zijn rijbewijs kwijt, nadat de blaastest 1,8 promille uitwees.

Op vrijdag 1 augustus omstreeks 23.50 uur werd een 49-jarige snorfietser uit Enschede op de Thomas de Keyserstraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. Hij blies 1,8 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-097109)

Verdachte ontsnapt uit politieauto

Almelo

Een 30-jarige man uit Almelo kon op vrijdag 1 augustus ontsnappen uit een politieauto, nadat hij van de rechtbank in Almelo naar het cellencomplex in Hengelo werd overgebracht.

Een 30-jarige man uit Almelo was op woensdag 31 juli 2008 in Almelo aangehouden op verdenking van vernieling en diefstal in een woning. De man werd hiervoor in verzekering gesteld. Toen hij op vrijdag 1 augustus voor toetsing naar de rechtbank was overgebracht en aansluitend werd overgebracht naar het cellencomplex in Hengelo wist de man ter hoogte van de kruising met de van Rechteren Limpurgsingel en de Nijreessingel in Almelo, omstreeks 16.45 uur, uit de politieauto te ontsnappen. De politie heeft de omgeving direct doorzocht, maar tot op heden is de man nog niet weer aangetroffen. (08-097024/08-096536)

Bedreiging

Hengelo

Een 21-jarige man uit Hengelo is op 2 augustus aangehouden op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo i.v.m. bedreiging.

Op 2 augustus omstreeks 00.20 uur hebben agenten op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo een 21-jarige man uit Hengelo aangehouden, nadat er een melding was binnengekomen dat de man met een mes zou zwaaien en enkele personen zou bedreigen.
De man is voor nader verhoor meegenomen naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld. (08-097116)

Man aangehouden i.v.m. mishandeling

Oldenzaal

Op 2 augustus is een 25-jarige man uit Oldenzaal in een horecagelegenheid aan de Langestraat in Oldenzaal aangehouden, omdat hij even hiervoor een 19-jarige man uit Weerselo had geslagen.

Op 2 augustus omstreeks 01.35 uur heeft de politie samen met een portier van een horecagelegenheid aan de Langestraat in Oldenzaal een 25-jarige man uit Oldenzaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige man uit Weerselo in zijn gezicht te hebben geslagen. De man uit Oldenzaal is voor nader verhoor overgebracht naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld. De man zal op maandag 4 augustus worden voorgeleid bij Justitie.(08-097135)

Invordering rijbewijs

Enschede

Op 3 augustus is het rijbewijs van een 25-jarige snorfietser uit Enschede ingevorderd i.v.m. rijden onder invloed van alcohol.

Op zondag 3 augustus omstreeks 00.55 uur werd een 25-jarige snorfietser uit Enschede op de Dennenweg in Enschede gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 2,04 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-097489)

Fietster gewond

Haaksbergen

Een 79-jarige fietster uit Haaksbergen raakte bij een aanrijding op de Industriestraat in Haaksbergen op zaterdag 2 augustus gewond.

Op zaterdag 2 augustus omstreeks 10.00 uur vond er een aanrijding tussen een fietster en en automobilist plaats op de Industriestraat in Haaksbergen. Een 79-jarige vrouw uit Haaksbergen fietste vanaf de Industriestraat een bedrijventerrein op. Zij reed hierbij links de hoek om. Een tegemoetkomende auto bestuurd door een 50-jarige automobilist uit Rietmolen reed op dat moment net het bedrijventerrein af en kon niet zien dat de vrouw de hoek om kwam fietsen. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw raakte hierbij gewond en moest met onbekend letsel per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-097239)

Wielrenner gewond na aanrijding met wandelaarster

Haaksbergen

Op zaterdag 2 augustus kwamen een wandelaarster en en wielrenner met elkaar in botsing op de Alsteedseweg in Haaksbergen. De wielrenner raakte hierbij gewond en is overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis.

Op zaterdag 2 augustus omstreeks 17.15 uur liep een 17-jarige jonge vrouw uit Haaksbergen in de linkerberm naast het fietspad vanaf de Duitse grens in de richting van Haaksbergen. Op een gegeven moment is zij het fietspad overgestoken, maar zag hierbij een achteropkomende 57-jarige wielrenner uit Hengelo over het hoofd. Een botsing was het gevolg. De wielrenner sloeg over de kop en kwam op zijn rug terecht in de berm. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-097384)

Noot voor de pers:

Naam: Marloes Nollen: 053-4555588