Politieberichten regio Baarn 3 augustus 2008

Getuigen oproep: beroving in Baarn

BAARN Vrijdagavond 1 augustus omstreeks 19.00 uur is een 45-jarige vrouw uit Amsterdam beroofd van haar tas. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze beroving.

Rond 19.00 uur had de vrouw op de Vondellaan aan twee jongens de weg gevraagd. Toen zij weer verder liep voelde ze dat er aan haar tas werd gerukt. Ze hield de tas stevig vast, maar kwam ten val. Hierbij liep zij letsel op aan haar knie en arm.

Signalement dader die de tas probeerde weg te nemen:


- Blanke jongen


- Vermoedelijk door de zon lichtgekleurde huid


- Rond de 1.70 mtr


- Ongeveer 16 jaar


- Kort, vermoedelijk zwart haar


- Hij droeg een licht blauw t-shirt en een driekwart broek (kleur onbekend)

Signalement dader 2:


- Blanke jongen


- Slank postuur met een lang en smal gezicht


- Rond de 1.70 mtr


- Ongeveer 16 jaar


- Kort, tussen blond en licht bruin, haar


- Hij droeg een shirt zonder mouwen, vermoedelijk vaal geel van kleur

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u meer informatie naar aanleiding van de signalementen? Neem dan contact op met uw lokale politie via telefonnnummer 0900-8844.

Onder invloed

BAARN In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 augustus heeft de politie een 16-jarig meisje aan de Hilversumsestraatweg aangehouden omdat zij met te veel alcohol op een bromfiets bestuurde. Bovendien was zij niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat.

Omstreeks 01.55 uur laten agenten het 16-jarige meisje uit Soest blazen. Hieruit blijkt dat zij te veel gedronken heeft. Ook geeft zij een valse identiteit op door het rijbewijs van een vriendin te tonen. Verder ademanalyse op het bureau wijst uit dat zij 490 ug/l in haar lichaam heeft. Ook geeft zij later haar ware identiteit dan op. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geweld

BAARN In de vroege ochtend van zondag 3 augustus heeft de politie twee mannen aangehouden nadat zij in een horecagelegenheid aan de Laanstraat meerdere mensen geslagen zouden hebben.

Rond 04.15 uur krijgt de politie via de horecafoon een melding van de vechtpartij. Aanrijdend zagen agenten een groepje jongeren wegrennen, waaronder de vermoedelijke daders. Op de Eemnesserweg kan één van de verdachten aangehouden worden. Even later kan de tweede verdachte aan de Laanstraat worden aangehouden. Beiden zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.