Politiepersberichten Rijn & Venen 3 augustus 2008

Utrecht, 03-08-2008

Alcohol

MONTFOORT In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 augustus hield de politie aan de Willeskop een alcoholcontrole. 84 Bestuurders moesten blazen, van hen had er een teveel gedronken. De man (24 jaar uit Polsbroek) blies op het politiebureau 250 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en proces-verbaal wordt opgemaakt.

WOERDEN Zondagochtend 3 augustus rond 02.40 uur controleerde de politie aan de Zaagmolenlaan een automobilist op het gebruik van alcohol. De man, 28 jaar uit Oudewater, bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken. De man blies op het politiebureau 800 ug/l (meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid van 220ug/l). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag.

BREUKELEN - Zondagochtend 3 augustus rond 04.00 uur controleerde de politie aan de Vrijheidslaan een automobilist op het gebruik van alcohol. De man, 33 jaar uit Breukelen, bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken. De man blies op het politiebureau 780 ug/l (meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid van 220ug/l). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag.

Heling

MAARSSEN Vrijdagmiddag 1 augustus rond 17.00 uur zagen politieagenten op het Bisonspoor een man op een fiets rondrijden. Zij besloten de fiets te controleren omdat er geen fietssleutel in het slot zat. Bij controle bleek de fiets gestolen te zijn in Veenendaal. De man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen.

De rechtmatige eigenaar reageerde verheugd op het feit dat zijn fiets terecht is. De fiets bleek onverzekerd.

MIJDRECHT Zaterdagochtend 2 augustus rond 02.10 uur controleerde de politie een groepje mannen bij de Rendementsweg. De fiets waarop een van hen reed, bleek te zijn gestolen.. De man, 22 jaar uit Polen, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De fiets is in beslag genomen.

Ongeval racefietser

VREELAND Zaterdagmiddag rond 12.15 uur botste een racefietser op een geparkeerd staande auto. De man reed door een lange scherpe bocht en zag de auto toen hij uit de bocht kwam te laat. Hij botste tegen de achterkant van de auto en viel met zijn hoofd door het raam.

De man, 18 jaar uit Delft, raakte gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Harddrugs

ABCOUDE - Zaterdag 2 augustus omstreeks 04:45 uur zagen surveillerende politieagenten op de Nieuwe Amsterdamseweg een auto vreemd rijgedrag vertonen. De agenten besloten de inzittenden te controleren en volgden de auto.

De politie stopte de auto en bij controle zag de politie hard en soft drugs in de auto liggen. Alle 4 inzittenden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Wikkels cocaïne en zakjes soft drugs zijn in beslag genomen. Tegen in ieder geval twee personen (een 26-jarige Amsterdammer en een 19-jarige man uit Abcoude) wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging beroving, mishandeling en fietsdiefstal

MAARSSEN Vrijdagavond 1 augustus rond 23.35 uur probeerden een 17-jarige jongen en een 18-jarige man uit Maarssen andere mannen van hun fiets en telefoon te beroven. Omdat de mannen hun spullen niet afgaven, werden zij geslagen en geschopt. Ze wisten te ontkomen en belden de politie. Na onderzoek kon de politie een van de mannen (de 18-jarige) in zijn woning aanhouden. Via verder onderzoek kwam de politie ook achter de identiteit van de andere verdachte. Bij zijn woning trof de politie een gestolen fiets aan. Deze is in beslag genomen en de 17-jarige kon ook worden aangehouden.

De politie heeft bij de 18-jarige ook een moedersleutel van AXA-sloten in beslag genomen. Deze sleutel wordt de laatste tijd veel gebruikt bij het stelen van fietsen.

De twee aangehouden mannen pleegden op vrijdagavond nog een feit. Nadat ze geprobeerd hadden de mannen van hun fiets te beroven, hebben ze iets later op de avond, rond 23.55 uur bij een bushalte op de Dr. Plesmanlaan een 17-jarige Maarssenaar in elkaar geslagen. Met hulp van omstanders kon het slachtoffer ontkomen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.