Politiepersberichten Eemland-Zuid 3 augustus 2008

Utrecht, 03-08-2008

Twee aanhoudingen voor vervalsing

WOUDENBERG Op vrijdagmiddag 1 augustus zijn een 14-jarige jongen en 36-jarige man uit Spijkenisse aangehouden voor het verkopen van vervalste kleding.

Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie een melding dat vermoedelijk vervalste merkkleding werd verkocht op de markt aan de Dorpsstraat. Ter plaatse stond het tweetal op de markt met een kraam met merkkleding, die zij verkochten voor prijzen ver beneden de waarde van dergelijke (niet vervalste) kleding. Toen de 14-jarige jongen de agenten in het oog kreeg probeerde hij te vluchten. Dit kon voorkomen worden en het tweetal werd overgebracht naar het bureau. Alle kleding is in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 1 augustus kreeg de politie een melding van winkeldiefstal aan de Utrechtsestraat. De beveiliger van een winkel had drie meisjes kort achtervolgd en uiteindelijk staande kunnen houden aan de Breestraat. Agenten hebben de meisjes van de beveiliger overgenomen en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Twee meisjes, 12 en 13 jaar en beiden afkomstig uit Amersfoort, hadden goederen gestolen uit verschillende winkels. Het derde meisje, 12 jaar uit Zaandam, had toegekeken.

De ouders van het drietal zijn op de hoogte gebracht en stemden allen in met een straf via Bureau Halt.

Later op de middag, rond 17.40 uur, kreeg de politie een tweede melding van diefstal. Dezelfde beveiliger had ditmaal twee winkeldieven, 48 en 32 jaar uit Amersfoort, staande gehouden nadat ook zij uit meerdere winkels goederen hadden weggenomen zonder te betalen. Beide dames zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

HOOGLAND Zaterdagmiddag 2 augustus kreeg de politie rond 14.35 uur de melding dat een winkeldief vastgehouden werd door personeel van een winkel aan de Kraailandhof. De vrouw had een artikel uit de winkel genomen zonder hiervoor te betalen. Op het moment dat zij de winkel verliet met haar dochter probeerde een personeelslid het tweetal tegen te houden. Zij verzetten zich hiertegen, waardoor de dochter wist te ontkomen. Ter plaatse kon de 32-jarige verdachte uit Amersfoort worden overgedragen aan de politie. Zij is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Onder invloed

LEUSDEN Op zaterdagochtend 2 augustus rond 09.40 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding waarbij de veroorzaker was doorgereden. Getuigen konden verklaren dat deze bestuurder nu als een bezetene rond reed en zich inmiddels had klemgereden op een verkeersbord aan de Zwarteweg.

Ter plaatse heeft de politie de bestuurder, een 26-jarige man uit Utrecht, gecontroleerd op alcohol. Na een blaastest op straat bleek dat de man niet te veel gedronken had. Wel bestond het vermoeden dat hij onder invloed was van andere stoffen. Op het bureau is met toestemming van de verdachte een bloedmonster afgenomen dat geanalyseerd zal worden door het NFI. In afwachting van deze resultaten is de verdachte heengezonden.