Politiepersberichten Utrecht 3 augustus 2008
Utrecht, 03-08-2008

Getuigen gezocht: poging aanranding tijdens onweer

UTRECHT - In de nacht van donderdag 31 juli op vrijdag 1 augustus probeerde een nog onbekende man een 20-jarig vrouw aan te randen. Het slachtoffer wist te ontkomen.

De vrouw fietste rond 04.00 uur over het fietspad bij de Martin Luther Kinglaan (tussen het 24 Oktoberplein en de brug van het Amsterdamrijnkanaal). Daar stonden 3 mannen. Een van de mannen trok haar van haar fiets.

De man sloeg de vrouw en probeerde haar de bosjes in te slepen. Door zich goed te verzetten wist de vrouw te ontkomen. Ze sprong op haar fiets en ging er snel vandoor.

Toen dit incident gebeurde regende en onweerde het heftig.

Signalement 3 mannen:


- vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst


- 1.70 - 1.80 m lang


- 20 - 25 jaar


- donkere kleding

De politie onderzoekt deze poging tot aanranding en vraagt getuigen contact op te nemen met de recherche van Utrecht via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vermoedelijke woninginbreker op heterdaad betrapt

UTRECHT Vrijdagmiddag 1 augustus rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Alexander Numankade een woninginbreker was overlopen.

De politie ging meteen ter plaaste en zag op de Snellenlaan een persoon lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een 42-jarige Utrechter, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De man was het hier niet mee eens en verzette zich in de politieauto. Ook op het politiebureau gedroeg hij zich vervelend en beledigde en bedreigde de politieagenten. De politie onderzoekt de zaak.

Diefstal bouwterrein

UTRECHT Een getuige meldde vrijdag 1 augustus rond 14.15 uur op een bouwterrein twee personen te hebben gezien. Omdat het bouwvakvakantie is, nam de politie een kijkje. De politie trof er twee personen aan, een 35-jarige vrouw uit Bilthoven en een 37-jarige Utrechter. Het tweetal wordt er van verdacht een lading bouwmateriaal in hun bestelbus te hebben gelegd. De twee zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Berovingen

UTRECHT Vrijdagmiddag 1 augustus rond 13.00 uur is een 22-jarige automobiliste van haar tas beroofd toen zij voor een verkeerslicht aan de Briljantlaan stond te wachten. Een man op een fiets greep haar tas die op de bijrijdersstoel lag en reed weg onder de tunnel richting de Gansstraat.

Signalement verdachte:


- oude donkerkleurige damesfiets, model stadsfiets.


- man van Noord-Afrikaanse afkomst


- leeftijd 18 - 20 jaar


- zwart kort haar


- 175 a 180 cm lang


- slungelig postuur


- droeg een lichtkleurige spijkerbroek met een donkerkleurig t-shirt

Getuigen die meer kunnen vertellen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

UTRECHT Vrijdagavond 1 augustus rond 18.30 uur is een 18-jarige vrouw uit Utrecht op de Kaatstraat beroofd van haar tas. De vrouw haalde het slot van haar fiets toen er aan haar tas getrokken werd. Ze probeerde de tas nog vast te pakken maar kon niet voorkomen dat die gestolen werd. De twee daders reden op een grijze scooter met blauwe plaat weg in de richting van Oudenoord.

Signalement bijrijder:


- blanke huidskleur


- blond haar, korte krulletjes


- leeftijd ongeveer 18 - 19 jaar


- normaal postuur


- droeg paars t-shirt en blauwe spijkerbroek

Signalement bestuurder:


- droeg een blauw petje

Getuigen die meer kunnen vertellen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Heling

UTRECHT Vrijdagavond 1 augustus rond 22.00 uur controleerde de politie aan de Acaciastraat de inzittenden van een auto. De agenten mochten in de kofferbak een kijkje nemen. Daar troffen ze dozen met laptops aan. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat deze van diefstal afkomstig waren, werden de inzittenden (26-jarige inwoner van Breukelen en een 23-jarige Utrechter) aangehouden voor heling en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

UTRECHT Agenten zagen vrijdagavond 1 augustus rond 22.00 uur op de Marnixlaan twee jongens uit Utrecht op gloednieuwe fietsen rijden. Omdat de ringsloten van beide fietsen niet voorzien waren van sleutels controleerden de agenten de fietsers op de Brailledreef. De agenten constateerden dat dit type slot makkelijk te openen is middels een "moedersleutel". De jongens van 16 en 17 jaar zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De jongens verklaarden de fietsen op een markt te hebben gekocht.

De ouders van beide jongens zijn op de hoogte gesteld van de aanhoudingen en de politie onderzoekt nog of de fietsen gestolen zijn.

UTRECHT Zaterdagmiddag 2 augustus rond 16.40 uur controleerden politieagenten bij een zwembad aan de Weg naar Rhijnauwen een 13jarige fietser uit Utrecht. Het slot van zijn fiets was geopend maar er zat geen sleutel in. Bij navraag in de politiesystemen bleek dat de fiets als gestolen te boek stond. De jongen is aangehouden voor heling en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De jongen zal zich waarschijnlijk bij Justitie moeten verantwoorden.

Soft drugs

UTRECHT Vrijdagochtend 1 augustus hield de politie rond 11.00 uur een zoeking in een woning aan de Daalseweg. In de woning trof de politie een hennepkwekerij aan met 520 planten. De kwekerij werd ontmanteld en twee personen (32-jarige Utrechter en 21-jarige Utrechter) zijn in de woning aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

UTRECHT Vrijdagmiddag 1 augustus rond 17.30 uur controleerde de politie aan de Soestwetering de inzittenden van een auto. De agenten roken een henneplucht in de auto en stelden een nader onderzoek in. In de auto bevonden zich dozen met hennep. Ruim 2.000 stekjes zijn in beslag genomen. De inzittenden van de auto, een 36-jarige Maarssenaar en een 29-jarige Utrechter zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn ze in verzekering gesteld.

Alcohol

UTRECHT Zaterdagochtend 2 augustus rond 03.10 uur controleerde de politie aan de Winklerlaan een automobilist omdat die met hoge snelheid reed. De man, 24 jaar uit Maarssen, bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies op het politiebureau 785 ug/l (meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid van 220ug/l). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag.