Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politieberichten Apeldoorn 3 augustus 2008

|Apeldoorn - Beginnend bestuurder onder invloed | |Een 31-jarige inwoner van Zutphen is zondag 3 augustus even na middernacht op de Deventerstraat in Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man werd omstreeks 00.15 uur op de Deventerweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Omdat de man een beginnend bestuurder is, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,4 blies. Met een boete en een rijverbod is de man heengezonden.

Sinds 1 januari 2006 zijn beginnend bestuurders strafbaar bij een alcoholpercentage 0,2 promille. Beginnend bestuurders hebben een rijbewijs dat is afgegeven op of na 30 maart 2002 welke nog geen 5 jaar in hun bezit is.
|     |Apeldoorn - Aangehouden voor diefstal                     |

Een 40-jarige inwoner van Apeldoorn is zaterdag 2 augustus aangehouden op verdenking van diefstal van een koperen kabel.

De politie kreeg omstreeks 10.00 uur de melding dat vanaf een bouwterrein aan de Koningshaven in Apeldoorn door een man kabels werden weggenomen. Agenten die ter plaatse gingen troffen de man aan die in het bezit was van een bos koperkabel. De man werd aangehouden op verdenking van diefstal en overgebracht naar het politiebureau. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.
|     |Apeldoorn - Aangehouden voor bezit balletjespistool       |

De politie heeft zondag 3 augustus vijf personen uit Apeldoorn aangehouden voor het bezit van een balletjespistool. Het gaat om drie tieners en twee mannen van 24 en 31 jaar. Het wapen is in beslag genomen.

Getuigen belden de politie nadat zij hadden gezien dat omstreeks 01.45 uur op het Holtrichtersveld vijf personen liepen die in het bezit waren van een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Ook zou er mee zijn geschoten.
Agenten die ter plaatse gingen troffen de groep aan zonder wapen. Niemand wilde vetrellen waar het wapen was en wie er mee had geschoten. De personen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het wapen, een speelgoedpistool, werd door de agenten in de struiken aangetroffen. De tieners zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. Justitie beslist wat er met de tieners gaat gebeuren. De 31-jarige man en de 24-jarige man zijn ingesloten en na verhoor in vrijheid gesteld.
|     |Apeldoorn - Lastige mannen aangehouden                    |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 3 augustus een 35-jarige inwoner van Amsterdam en een 20-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

De Amsterdammer, die onder invloed van alcohol was, zat in de opgestapelde terrasstoelen van een horecagelegenheid in het centrum van Apeldoorn. Hij gaf geen gehoor aan het bevel van de agenten om uit de stoel te komen. Toen de agenten de man uit de stoel haalden werd de man agressief. Omdat het incident onrust veroorzaakte bij omstanders, werd de man gevorderd het centrum te verlaten. Toen de man ook hier geen gehoor aan gaf werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.
Een 20-jarige Apeldoorner die zich bemoeide met de aanhouding werd eveneens gevorderd om weg te gaan. Toen hij niet aan de vordering voldeed werd ook hij aangehouden.
|     |Apeldoorn - Kratten drank weggenomen                      |

In een gebouw van een sportclub aan de Landdrostlaan in Apeldoorn is tussen donderdag 31 juli 10.00 uur en zaterdag 2 augustus 13.30 uur ingebroken.

De daders konden in het magazijn van het gebouw komen door een slot van een deur te forceren. Uit het magazijn werden vervolgens enkele kratten drank en enkele kratten met lege flessen weggenomen.