Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politieberichten regio Gelderland 3 augustus 2008
|     |Laren - Automobilist gewond bij verkeersongeval           |

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rossweg in Laren (Gld) is zaterdag 2 augustus een 19-jarige inwoner van Lochem gewond geraakt.

Door onbekende oorzaak raakte de man met zijn personenauto omstreeks 19.00 uur van de weg en botste tegen twee bomen. De man zat zwaar bekneld in zijn auto en werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Personeel van de trauma helikopter die ter plaatse was verleende eerste hulp, waarna de man per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Twente. In het ziekenhuis bleek dat de man verschillende aangezichtsbreuken heeft opgelopen. De auto raakte door de aanrijding total loss. De Rossweg is enige tijd afgesloten geweest.
|     |Eerbeek - Rijden onder invloed                            |

Een 37-jarige Poolse automobilist is zaterdagavond 2 augustus op de Beekbergerweg in Loenen betrapt op het rijden onder invloed.

De man werd omstreeks 20.15 uur op de Beekbergerweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 2,5 promille. Aan de man werd een rijverbod van veertien uren uitgereikt. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de officier van justitie.
|     |Gorssel - Drankrijder betrapt                             |

Een 28-jarige automobilist uit Deventer is in de nacht van zaterdag op zondag 3 augustus betrapt op het rijden onder invloed.

Agenten zagen omstreeks 03.50 uur op de Elfuursweg in Gorssel drie mannen bij een auto staan die een kapotte band had. Omdat deze mannen sterk naar alcohol roken werd bij hen een blaastest afgenomen. De agenten bevolen hen om de auto te laten staan en niet te gaan rijden.
Enkele minuten nadat de agenten waren vetrokken zagen zij de auto met gedoofde verlichting en met hoge snelheid wegrijden. Door de agenten werd de achtervolging ingezet waarbij snelheden van ruim 140 km/per uur werden bereikt op wegen waar 80 km/uur is toegestaan. Op de Dortherweg in Epse stopte de auto. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 0,8 promille.
Het rijbewijs van de man is in verband met de snelheidsovertredingen in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.
|     |Zutphen - Man aangehouden voor bedreiging                 |

De politie heeft zaterdagavond 2 augustus een 42-jarige man uit Zutphen aangehouden voor belediging van agenten.

Omstreeks 20.00 uur kregen agenten de melding dat een dronken man overlast veroorzaakte in het centrum van Zutphen. Op het moment dat de agenten de man een bekeuring voor openbare dronkenschap hadden gegeven en vertelden dat hij het centrum moest verlaten begon hij de agenten te beledigen. Hierop werd de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de officier van justitie.
|     |Brummen - Aangehouden voor fietsendiefstal                |

De politie heeft zaterdag 2 augustus omstreeks 17.30 uur een 64-jarige inwoner van de gemeente Zutphen aangehouden voor fietsdiefstal.

Getuigen meldden omstreeks 16.50 uur bij de politie dat zij hadden gezien dat een man fietsen wegnam bij het station in Brummen. Zij noteerden het kenteken van de auto waarin de man reed en gaven dit door aan de politie. De man werd omstreeks 17.30 uur aangetroffen bij zijn woning terwijl hij bezig was met het doorslijpen van een fietsslot. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft drie fietsen in beslag genomen.