Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Zomerse noot in Utrechtse Oudegracht
Zeven bands varen door de binnenstad van Utrecht op Culturele Zondag 3 augustus

Muziek op het water
Stel je voor; midzomer, strakblauwe lucht, de geur van zonnebrand, een flesje rosé misschien, de lichtbruine blik door je zonnebril. Hoe goed zou het totaalplaatje dan zijn als je langs of op het water zit met live muziek erbij?! Culturele Zondagen heeft voor de (koop)zondag van 3 augustus 2008 met de Muzikale Botenparade de perfecte zondagmiddag samengesteld. Tussen 14.00 - 17.00 uur varen door de Oudegracht zeven boten met ieder een eigen muziekstijl, van pop tot hiphop, van rock tot gothic. Er zijn diverse luisterplekken waar de bands iets langer spelen. De zomerse stoet biedt muzikale acts van bands die het afgelopen jaar de belangstelling trokken van pers en/of publiek. Geniet van Dez Mona, Lolly Jane Blue, StropStrikkers, Derick, A Reggae Bomb, Mala Vita of Claw Boys Claw. Zon of geen zon, een zomerse ZONdag wordt het sowieso!

Van rock tot wereldmuziek en van reggae tot hiphop & beyond! De Muzikale Botenparade is een programma geworden met mooie muziek van eigenzinnige artiesten die allemaal dicht op de actualiteit zitten. Zo is het gepassioneerde en intrigerende Dez Mona de meest aansprekende nieuwe act uit België, terwijl zangeres Lolly Jane Blue met hun mengeling van folk en elektronische muziek de beste nieuwkomer was op Noorderslag, het festival waar je heen moet om nieuw Nederlands talent te ontdekken. Derick verrast met soulversies van Nederpopklassiekers, zoals 'Laat me' van Ramses Shaffy. De Utrechtse rappers van de StropStrikkers maakten een stadsklassieker met de kraker 'Broodje Mario'. Met zo'n songtitel mag je niet ontbreken op de Botenparade. Met Mala Vita 's bruisende mix van Europese muziekstijlen waan je je in Barcelona en de Jamaicaconnectie wordt bewaakt door het Utrechtse initiatief A Reggae Bomb, een bijzondere groep waarin aanstormend Nederlands reggaetalent zich heeft verenigd. Om vervolgens in pure rockstijl af te sluiten met Claw Boys Claw, de pophelden die al in 1986 Pinkpop op zijn kop zetten en nu weer helemaal terug zijn.

Actuele popmuziek in middeleeuwse binnenstad
Wie de Muzikale Botenparade bezoekt maakt iets bijzonders mee: interessante nieuwe muziek in de unieke entourage van de Utrechtse werven. Alle boten zijn feestelijk aangekleed en elke band geeft een varend concert van ca 1,5 uur. Publiek kan op diverse plekken luisteren. Op vijf locaties is een korte 'stop' waar een intiem concert van ca. tien minuten wordt gegeven. Op één locatie kun je dus zeven optredens meemaken! Pak daarom je stoel, kleed, picknickmand (en een fles rosé) en zoek op de prachtige Utrechtse werven een plekje. Of pak een bootje en vaar met je favoriete band mee!

Tijden van de optredens en locaties
De Muzikale Botenparade start bij de Weerdsluis en eindigt bij het Ledig Erf. Volgorde van de bands: BOOT 1 - Dez Mona: 14.00 - 15.30 uur / BOOT 2 - Lolly Jane Blue: 14.15 - 15.50 uur / BOOT 3 - Derick 14.30 - 16.00 uur / BOOT 4 - StropStrikkers: 14.45 - 16.20 uur / BOOT 5 - Mala Vita: 15.00 - 16.30 uur / BOOT 6 - A Reggae Bomb: 15.15-16.50 uur / BOOT 7 - Claw Boys Claw: 15.30-17.00 uur. Goede luisterplekken zijn bij de Viebrug (Oudaen), Bakkerbrug (De Beleving), Stadhuisbrug (Winkel van Sinkel), Vismarkt (Café Floris) en Smeebrug (Oude Pothuys).

www.culturelezondagen.nl


- EINDE PERSBERICHT -

Beeldmateriaal is te downloaden van www.het-monumentale.nl/downloads.php. Er zijn interviewmogelijkheden met de diverse bands. Wanneer behoefte is aan meer informatie over de bands is dat opvraagbaar! (Info is voor handen.)

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht, Nederland

Postbus 553, 3500 AN Utrecht, Nederland

T: +31 (0)30 - 785 5887

M: +31 (0)6 - 4500 8427

F: +31 (0)8 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl