Ingezonden persbericht


15 juli 2008

Persbericht

Willem Ouweneel spreekt
week lang in Zelhem

Van 3 tot en met 8 augustus geeft prof. Dr. Willem J. Ouweneel dagelijks bijbelstudies over het thema 'Het Koninkrijk van God' op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem. De studies zijn voor zowel gasten van het vakantiepark als mensen buiten het park gratis te bezoeken.

Willem Ouweneel vindt het thema 'Het Koninkrijk van God' een van de belangrijkste thema's voor onze tijd. Hij vindt het niet alleen voor de toekomst belangrijk, waarbij hij gelooft dat Christus zal terugkomen en Hij de wereld zal gaan besturen, maar ook voor het hier en nu. Ouweneel gelooft dat overal waar mensen de heerschappij van Christus in hun leven aanvaarden, het koninkrijk van God zichtbaar wordt. Dat brengt enerzijds vervolgingen en verdrukkingen met zich mee, net zoals de Koning (Christus) zelf op aarde heeft ondervonden, en aan de andere kant openbaren zich door zijn volgelingen heen de krachten en tekenen van het koninkrijk. Dat is de spanning van het christenleven: het lijden enerzijds en de kracht anderzijds.

Op zondag 3 augustus neemt Willem Ouweneel de aftrap van zijn studies tijdens een gezinsdienst die om 19.00 uur begint. Mensen kunnen deze dienst waar honderden bij aanwezig zullen zijn gratis bezoeken of deze volgen via videostream op www.betteld.nl. De daaropvolgende bijbelstudies vinden plaats op maandag 4 augustus, woensdag 6 augustus en vrijdag 8 augustus om 10.00 uur voor jongeren van 13 -- 25 jaar. En voor volwassenen geeft hij de studies op dinsdag 5 augustus en donderdag 7 augustus om 10.15 uur waarna gasten op dinsdag en donderdag hierover kunnen napraten onder genot van een kop koffie (¤ 0,50).

Direct na de gezinsdienst is er voor speciaal voor de jeugd een celebration met Celeste Nova uit Guatemala om 20.30 uur. Samen met een team van CanZion, een aanbiddingsschool uit Guatemala, maakt zij Guatemalteekse Latino muziek wat een combinatie is van vrolijke salsa en rustige aanbidding tot Jezus. Jongeren zijn hierbij van harte uitgenodigd, en de toegang hiervan is ook gratis.

Willem Ouweneel (64) is gepromoveerd in de biologie, de filosofie en de theologie en doceert aan verschillende instellingen (Evangelische Hogeschool, Evangelische Theologische Faculteit, Evangelische Theologische Academie). Ook houdt hij preken en Bijbellezingen door het hele land. Daarnaast schrijft hij veel; momenteel is hij bezig met een 7-delige reeks over de christelijke leer.

Meer informatie over deze week staat op www.betteld.nl. Alle bovengenoemde activiteiten vinden plaats op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld aan Aaltenseweg 11 te Zelhem.

Einde persbericht