Ingezonden persbericht



1e cd van miRco: HET RAMMELT VOOR HET VALT

Op 3 augustus 2008 zal de 1e cd van miRco, akoestisch verhalenverteller uit Amsterdam, officieel verschijnen. De cd draagt de naam: HET RAMMELT VOOR HET VALT, en zal worden uitgebracht via het PINK RECORDS label.

De band miRco zal deze week de cd op twee plaatsen presenteren. Donderdag 31 juli zal de band miRco optreden in Paradiso, te Amsterdam (aanvang 21.00 uur, entree gratis).
Op zondag 3 augustus zal de officiële doop plaatsvinden op STRAND BLIJBURG (aanvang 15 .00 uur, entree + parkeren is gratis)

De band miRco heeft het afgelopen jaar veel media & radio aandacht gehad met het lied; ZATERDAGMIDDAG VOETBAL. Het lied gaat over korporaal Cor Strik, die op 20 april 2007 is gesneuveld in Afghanistan. Het lied werd o.a. gedraaid op Radio 1, 3 FM, de Wereldomroep en diverse regionale omroepen in het land. Interviews en artikelen stonden o.a. in Het Parool, Telegraaf, AD en De Wereld Draait Door.

Nu is er de cd. Met daarop natuurlijk het lied voor Cor Strik. Daarnaast liederen over Van Der Valk en bijvoorbeeld over bevrijdingsdag. miRco is een liedjesschrijver die kleine verhalen als uitgangspunt neemt. Kleine situaties die een leven onbedoeld omver kunnen schoppen. Geen grote woorden of gebaren. de wereld van miRco wordt bewoond door mensen met liefde, tegenslag, vriendschap, hoop en een kater op zondag. De liedjes ademen de sfeer tussen Nebraska van Bruce Springsteen en de verhalen van Bram Vermeulen.

Volgende week is de cd HET RAMMELT VOOR HET VALT al uitgeroepen tot cd van de week zijn op Radio Betuwe

Wij nodigen u uit om te komen luisteren..

U bent natuurlijk van harte welkom op de presentatie van de cd.

Mocht u verhinderd zijn of anderzijds, dan sturen wij u de cd graag analoog, per

post.

Laat het ons weten. Bel of mail
Vriendelijke groet van miRco

Mobiel: 06 46 06 75 17

Mail: info@mircomooieliedjes.nl

Site:

www.mircomooieliedjes.nl

www.lievemirco.hyves.nl

www.myspace.com/lievemirco

www.pinkrecords.nl

Citaat uit het Parool, 7 maart 2008 : "Het filmpje eindigt met het kampioenschap van De Posthoorn, de Amersfoortse club waar korporaal Strik jaren op het veld stond. Ik keek naar de voetballers die tegen de achtergrond van een levensgrote foto van Strik een ingetogen feestje vieren, en was ontroerd. Zaterdagmiddag voetbal is geen protestsong tegen de oorlog, maar een miniatuurtje over het tragische lot van een jonge jongen. 'Ooit wordt alles anders. Maar niet zoals je had verwacht.' "

(zie: http://nl.youtube.com/watch?v=fNQeaj05ltw voor klip + meer reacties)

Enkele reacties die we ontvingen (o.a op onze site) op Zaterdagmiddag Voetbal:


- "Het is een prachtig nummer, dat domweg niet zomaar in het niet kan en mag verdwijnen."
- "Wat een mooi lied! (.) Uit respect gedownload, het is met liefde gemaakt en behoort beluisterd te worden... Maar de emotie overviel me wel, zeg! Ik kan me voorstellen dat de familie zegt dat ze hier steun aan hebben. Respect!"
- "Oef, het raakt me. (.) Het laat je toch even stilstaan bij de gevaren waar onze militairen aan worden blootgesteld, zeker nu mijn vriend binnenkort gaat."
- Recht uit het hart en prima gemaakt. Mijn zoon komt over enkele weken weer terug uit de zandbak. (.) Het geeft weer hoe de jongens en meiden in het uitzendgebied zich voelen en niet te vergeten het thuisfront. Nogmaals mijn complimenten en respect voor de familie van Cor."


---- --