Gemeente Venlo


Venlo Verrast - programma zondag 3 augustus


30-7-2008

Venlo verrast zijn inwoners, toeristen en bezoekers deze zomer met vijf bruisende straattheaterdagen. Op drie zaterdagen en twee zondagen zwermen straattheaterartiesten van internationale allure uit over de Venlose binnenstad. De artiesten treden telkens op tussen 13.00 en
17.00 uur. Iedereen is welkom om van de gratis optredens te komen genieten.


*** Let op: de locaties zijn veranderd! De optredens vinden nu allen in de binnenstad en op de Markt plaats, en niet meer in het Mgr. Nolenspark.

Programma Venlo Verrast - 3 augustus: Acrobatisch Venlo

Op zondag 3 augustus loopt u de volgende theatergezelschappen tegen het lijf op en rond de Markt in Venlo.

Bart van Dongen & colorguards De Man, De Vlag en De Zanger De Man, de Vlag en de Zanger is een performance met vlaggen, vendeliers en een musicus. Geluidskunstenaar Bart van Dongen uit s-Hertogenbosch is het brein achter deze voorstelling. Hij maakt van De Man, de Vlag en de Zanger een fascinerend schouw- en luisterspel, waarbij dansende' colorguards met grote handvlaggen een hoofdrol spelen. Beleef het in Venlo op straat, deze hoogst ongebruikelijke combinatie van muziek, zang en kunstige sport art. Het is fris, verrassend, toegankelijk, fysiek en tegelijk bijna meditatief. Eerder dit jaar was eral een try out te zien inMuseum van Bommel van Dam in Venlo. Bart van Dongen heeft daarna, vooral qua zang, verder gesleuteld aan deze bijzondere act. Op Venlo Verrastkunt u het resultaat meebeleven. Later deze maand gaat de voorstellingin première op het toonaangevende Theaterfestival Boulevard in s-Hertogenbosch.

Tumble Circus- UpAbove
Wees getuige van de 40 minuten durende circushow in de lucht van Tumble Circus in het centrum van Venlo. Tumble Circus is grappig en inventief circus-straattheater. Ze noemen het zelf slapstick in de lucht met vliegende hoelahoeps en bloedstollende acrobatische toeren. Dat alles wordt voor u uitgevoerd op een zeven meter hoge trapeze. Tina Machina and Kenevil nodigen u uit.

Kaal & Haar - Bomba
Kaal & Haar staan garant voor verrassende, spectaculaire shows vol spanning en creativiteit met acrobatiek als uitgangspunt. In Venlo brengen ze de voorstelling Bomba. Bomba is een technisch hoogstaande act waarbij de spanning wordt opgebouwd door hun vervaarlijke uitstraling. Toch blijven zij ontwapenend! Pedagogisch volstrekt onjuist, maar daarom juist zo leuk! Kaal & Haar rijden op snoeiharde muziek op hele kleine motoren zonder een woord te zeggen. Het publiek krijgt een onbetwiste hoofdrol. Kortom: veel spanning, bonkende harten, gewaagde acrobatiek, krachtige lichaamstaal en de geur van zweet!

IJs en Weder - Live on TV
Een acrobatisch avontuur op de televisie. De vertegenwoordiger is verrast wanneer de nieuwe kijkdoos voorzien blijkt te zijn van een verleidelijk duiveltje. Daar kan geen videoclip tegen op!

Slamm Jamm - Brasil
Slamm Jamm is eenpercussieband die zonder overdrijven garant staat voor een grote diversiteit aan ritmes, dans en een spetterende show. Entertainment met een hoofdletter E dus. De percussiegroep staat bekend om zijn uitermate swingende en dansbare muziek, spectaculaire shows en krachtige uitstraling. Met onder andere traditioneel Braziliaans en Caribisch percussie-instrumentarium brengt Slamm Jamm een unieke cocktail. Vijf geweldige percussionisten en een dansshow van drie bloedmooie danseressen. Wat wil je nog meer op de zondagmiddag?

Laatste editie van Venlo Verrast: Vlaams Venlo op 16 augustus:

De afsluitende dag van Venlo Verrast, zaterdag 16 augustus, is compleet Vlaams gekleurd. De Belgische straattheaterkunst - hoog aangeschreven wereldwijd - presenteert zich in de binnenstad.

Gemeentelijke herindeling