Cordaid naar Internationale AIDS Conferentie in Mexico

Persaankondiging

Den Haag, 31 juli 2008

Cordaid naar Internationale AIDS Conferentie in Mexico

Een delegatie van Cordaid, waaronder directeur René Grotenhuis en een aantal partners van Cordaid zijn aanwezig bij de 17e Internationale AIDS Conferentie (IAC) van 3 tot en met 8 augustus in Mexico. Tijdens de conferentie verzorgen Cordaid en partners workshops over Home Based Care(gratis thuiszorg) en Human Resources for Health (personeelsmanagement in de gezondheidszorg). De internationale conferentie wordt elke twee jaar gehouden en heeft dit jaar als thema 'Universele Actie Nu'.

Tijdens de workshop over Home Based Care op zondag 3 en woensdag 5 augustus geven Cordaid en haar partners informatie over de thuiszorgprojecten bij de behandeling van aids en de noodzaak om de positie van de vooral vrouwelijke werkers te versterken. Aidspatiënten die door deze 'caregivers' bezocht worden kunnen nergens anders terecht. Naast het bieden van een helpende hand bij de verzorging en het huishouden spelen deze vrouwen een cruciale rol bij de verstrekking van aidsremmers. Bij de workshop over Human Resource for Health wordt ingegaan op het belang van speciale financiële fondsen voor personeelsbeheer en -ontwikkeling bij de zorg voor hiv/aids.

In de aanloop naar de conferentie organiseren christelijke organisaties van 31 juli tot en met 2 augustus een oecumenische pre-conferentie met als thema 'Geloof in Actie' waarin Cordaid twee workshops organiseert. Directeur Rene Grotenhuis van Cordaid geeft tijdens deze pre-conferentie een workshop over "informed decision-making what does it mean for the church".

De Internationale Aids Conferentie is het wereldwijde platform van wetenschappers, NGO's, politici, gezondheidsdeskundigen, journalisten en mensen met hiv om kennis, ervaringen en vaardigheden uit te wisselen over de zorg en bestrijding van hiv/aids. Het thema van de conferentie benadrukt het belang van blijvende aandacht voor de gevolgen van de aidsepidemie en de verantwoordelijkheid die we hiervoor met z'n allen dragen

Noot voor de redacie:
Directeur René Grotenhuis en de medewerkers van Cordaid zijn tijdens en na de conferentie beschikbaar voor interviews. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wim Brouwer, persvoorlichter Cordaid, 06-11 306 424. Zie ook www.cordaid.nl. Links: http://www.cordaid.nl