Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE
A1GP Powered by Ferrari smaakmaker in Assen

Assen, 3 augustus 2008

Voor volgepakte tribunes en onder grote belangstelling heeft de A1GP Powered by Ferrari op het TT-circuit van Assen haar debuut gemaakt in Nederland.

Met Renger van der Zande achter het stuur verzorgde A1GP World Cup of Motorsport een demo van de gloednieuwe A1GP auto, aangedreven door een ca. 600 pk sterke Ferrari V8. Met deze auto zullen 23 landen komend seizoen tegen elkaar in het strijdperk treden in de World Cup of Motorsport.

Na een eerste vliegende installatieronde ging Van der Zande nogmaals naar buiten voor drie vliegende rondes, waarbij het mooie geluid van de Ferrari motor over het Drentse circuit klonk.

Later op de middag was Renger aanwezig op de paddock bij de A1 Team Nederland auto die daar tentoongesteld is, om natuurlijk de nodige handtekeningen uit te delen aan de massaal toegestroomde fans.

Voor Renger was het een fantastische ervaring om als eerste Nederlander met de nieuwe A1GP auto te mogen rijden; " Het is fantastisch. Er komt zoveel aandacht op af, heel veel mensen die van alles willen weten van de auto, de auto willen zien en aanraken, en ik mag daar vandaag hier gewoo een paar ronden mee rijden. De auto voelt heel goed, veel grip en ook behoorlijk wat koppel. Vanuit onderuit heel veel vermogen, hij blijft maar gaan. Het is niet zo dat de auto aan het eind van het rechte stuk aftopt. De balans in de auto was eigenlijk meteen al best wel ok.Ik heb wel wat kort gereden, maar alles voelde ok. Het is een technisch hoogwaardige auto, met alle moderne ontwikkelingen zoals de koppeling aan het stuur. Helemaal goed."

Over twee weken is Rotterdam aan de beurt om kennis te maken met A1GP Powered by Ferrari. Tijdens Bavaria City Racing zal A1 Team Nederland met de nieuwe auto een ook een demonstratie geven. Daarna staat de eerste test gepland, voordat het A1GP seizoen 2008/09 op 21 september van start gaat op het circuit van Mugello.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com I: www.A1teamned.com