Persberichten, Heuvelrug 14.00 uur

Utrecht, 03-08-2008

Luchtdrukwapen

VEENENDAAL - Vrijdagmiddag 1 augustus rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat op de Markt een aantal jongens met een op een vuurwapenlijkend voorwerp liepen te zwaaien.

Ter plaatse gekomen hielden politieagenten twee jongens (16 jaar uit Veenendaal en 15 jaar uit Ingen) aan. Een van de jongens had in een tas een luchtdrukwapen. De jongens zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en vervolgens aan hun ouders overgedragen. De 15-jarige jongen heeft afstand gedaan van het luchtdrukwapen. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eenzijdige aanrijding

VEENENDAAL Vrijdagavond 1 augustus rond 23.25 uur is een 21-jarige automobilist uit Rhenen met de auto op t Goeie Spoor tegen een lantaarnpaal gebotst. Nadat het voertuig over de kop ging, kwam het weer met alle wielen op de grond terecht.

De bestuurder kwam er redelijk goed vanaf, hij mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

De politie onderzoekt hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. Het vermoeden bestaa dat de man niet hands-free aan het telefoneren was toen het ongeval gebeurde. De man verkeerde in ieder geval niet onder invloed van alcohol.

Dronken man vernielt ruit

DOORN Zondagochtend 3 augustus rond 02.10 uur heeft de politie aan het Dorpsplein een 24-jarige inwoner van Doorn aangehouden. De man had in een dronken bui een ruit van een horecagelegenheid vernield. Horecabezoekers die op het terras zaten, gingen achter de man aan en hielden hem vast tot de politie arriveerde. Politieagenten hebben de man vervolgens aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor.

Ongeval

VEENENDAAL Vrijdagochtend 1 augustus rond 09.05 uur heeft op de Rondweg West een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos.

De 24-jarige bestuurder van een personenauto, afkomstig uit Roemenië, onderbrak een doorgetrokke streep in een bocht naar rechts waardoor hij een tegemoetkomende auto op de andere weghelft raakte. De inzittende van de tegemoetkomende auto, een 36-jarige vrouw uit Rhenen, raakte door de botsing ernstig gewond aan haar arm en been. Zij moest door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd worden. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis in Ede.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Vrijdagmiddag 1 augustus heeft de politie tussen 13.55 en 15.15 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Wageningselaan. De maximaal toegestane snelheid van 50 km/uur werd door 25 personen overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/uur. Allen krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

LEERSUM - Vrijdagmiddag 1 augustus heeft de politie tussen 14.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Maarsbergseweg (N226). De maximaal toegestane snelheid is hier 80 km/uur. In totaal werden 1291 voertuigen gecontroleerd, waarvan 30 de maximale snelheid overtraden. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/uur. Allen krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Fietsendiefstal

LEERSUM Vrijdagmiddag 1 augustus kreeg het slachtoffer van fietsendiefstal de melding dat twee jongens gesignaleerd waren met zijn (daarvoor gestolen) fiets. De zoon van de 62-jarige man uit Overberg wist de twee jongens staande te houden aan de Scherpenzeelseweg. De twee jongens, 13 en 15 jaar uit Veenendaal, zijn door de politie voor verhoor meegenomen naar het bureau. De zaak is in onderzoek.