Politie Haaglanden

Persberichten 3 augustus

Haaglanden, 03-08-2008

Jongeman (18) overleden na sprong uit raam
Den Haag Een 18-jarige Hagenaar is vrijdagavond 1 augustus in zeer verwarde toestand uit een raam van zijn woning aan de Albert Schweizerlaan gesprongen en later aan zijn verwondingen overleden. De politie kreeg omstreeks 21.30 uur een melding dat een jongen na het verkeerd gebruik van paddos zeer verward was geraakt en uit het raam van zijn woning wilde springen. De jongeman had zich in zijn woning opgesloten. Bij de woning aangekomen, bleek dat de jongeman reeds uit het raam gesprongen was. Hij raakte daarbij zwaargewond. De jongen werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later die avond aan zijn verwondingen overleed. Toen een ambulancebroeder bezig was om het slachtoffer te stabiliseren, explodeerde een zuurstoffles. De ambulancebroeder en twee politieagenten die hulp verleenden, raakten daarbij lichtgewond. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de exploderende zuurstoffles.

Bejaarde vrouw (85) overleden na val in sloot
Den Haag Wandelaars zagen vrijdagavond 1 augustus om 18.25 uur een bejaarde vrouw in een sloot aan de Bezuidenhoutseweg liggen. Zij waarschuwden de politie en één van hen sprong in de sloot en zorgde ervoor dat de vrouw op het droge kwam. Er is nog geprobeerd om de vrouw te reanimeren, maar dit mocht niet baten. De vrouw overleed ter plaatse. Het bleek te gaan om een 85 jarige Haagse die door onbekende oorzaak met haar rollator in de sloot terecht was gekomen.

Poging doodslag
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar is in de nacht van zaterdag op zondag 3 augustus levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij op de Newtonstraat door een auto werd aangereden en daarna meters werd meegesleurd. Het slachtoffer had omstreeks 01.15 uur in een kroeg aan de Newtonstraat ruzie gekregen met een andere man. Toen het slachtoffer buiten liep, werd hij door de andere man met zijn auto aangereden. Het slachtoffer werd geschept en vervolgens honderden meters meegesleurd. Op de Cartesiusstraat kwam hij los van de auto en viel op de grond. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn hoofd, in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd waar hij werd opgenomen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Vrouw in gezicht en rug gestoken
Den Haag De politie hield zaterdagmiddag 2 augustus een 43-jarige man uit België aan nadat hij zijn 26-jarige vrouw met een scherp voorwerp in haar gezicht had gestoken. De echtelieden kregen op het strand, nabij de strandopgang van het naaktstrand, ruzie waarbij de man zijn vrouw in haar gezicht en rug stak. Zijn vrouw werd door een voorbijganger op een fiets naar de Zwolsestraat gebracht. Hier werd het slachtoffer door de GGD opgevangen en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar zij geopereerd werd. Politieagenten gingen vervolgens op zoek naar haar echtgenoot en troffen de man op de Harstenhoekweg aan. Hij werd aangehouden.

Man met vuurwapen
Den Haag Beveiligers zagen zaterdagochtend 2 augustus om 03.20 uur op camerabeelden dat twee mannen op het Bleijenburg al ruziënd uit een kroeg kwamen en dat een van hen een vuurwapen trok. Vervolgens zagen ze de man weglopen en op de Lange Houtstraat in een taxi stappen. De beveiligers gaven dit alles aan de politie door die de taxi op de Lange Houtstraat lieten stoppen. De twee inzittenden van de taxi, de 47-jarige chauffeur uit Zoetermeer en een 27-jarige man uit Lunteren, werden aangehouden. Voor de stoel waar de man uit Lunteren zat, werd een vuurwapen aangetroffen. De taxichauffeur kon na verhoor het politiebureau verlaten, de man uit Lunteren bekende dat het vuurwapen van hem was en dat hij daarmee gedreigd had. De verdachte wordt maandag 4 augustus voorgeleid aan de officier van justitie.

Eenzijdig ongeval
Den Haag Een 40-jarige fietser uit Voorburg is zondagochtend 3 augustus zwaargewond geraakt toen hij tegen een afzettingshek fietste. Een getuige zag het slachtoffer slingerend op de Bezuidenhoutseweg fietsen. Bij het Koningin Julianaplein fietste het slachtoffer rechtdoor in plaats van de bocht om te gaan en kwam hard tegen een afzetting aan. Het slachtoffer raakte direct buiten bewustzijn en werd met ernstig hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Autokrakers
Den Haag Surveillerende agenten zagen vrijdagavond 1 augustus om 22.35 uur een geparkeerde auto met daarin drie mannen op de 1e Lulofdwarsstraat staan. Toen de mannen de politieagenten in de gaten kregen, wilden ze wegrijden. Hierop besloten de agenten om de mannen te controleren. Vlakbij de auto waar de mannen in zaten, stond een opengebroken auto. In de auto van de mannen troffen de agenten een frontje van een autoradio aan. Hierop werden de mannen, Hagenaars van 19 en 20 jaar oud, aangehouden. Tijdens het daaropvolgende onderzoek troffen de agenten een tweede opengebroken auto aan. De mannen bekenden de diefstallen.

Hardleers
Leidschendam Een 18-jarige automobilist uit Amsterdam is voor de derde keer in zeer korte tijd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Politieagenten controleerden de hardleerse automobilist zaterdagmiddag 2 augustus toen hij in zijn auto op de Rijksweg A4 reed. Onderzoek wees uit dat de man niet in het bezit van een rijbewijs was. Hij vertelde dat hij zijn theorie-examen had gehaald en dat hij wachtte op het feitelijke rijexamen. In de maand juli was de man ook al twee keer aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. In overleg met de officier van justitie werd zijn auto in beslaggenomen.

Vernieling en belediging
Rijswijk De politie kreeg zaterdagochtend 2 augustus om 04.05 uur een melding dat op de Kerklaan een man en een vrouw ruzie hadden en dat zij een spiegel van een auto hadden vernield. De twee waren in een auto gestapt en weggereden. Op de Lindelaan zagen politieagenten de auto rijden en lieten hem stoppen. Onmiddellijk nadat de auto was gestopt, stapte de vrouwelijke passagier uit en rende weg. Na een korte achtervolging werd ze aangehouden. De vrouw verzette zich hevig, schopte een geparkeerde auto en beledigde de politieagenten. Ook nadat zij was aangehouden bleef de vrouw zich verzetten en de politieagenten beledigen.

Eenzijdig ongeval man overleden
Maasdijk (Westland) Een 67-jarige man uit Maasdijk is vrijdagavond 1 augustus bij een tragisch ongeval op de Maasdijk om het leven gekomen. De Maasdijker was s middags op zijn snorfiets van huis gegaan. Een buurvrouw zag de man omstreeks 20.00 uur op zijn snorfiets naar zijn woning aan de Maasdijk rijden. Toen de dochter van de buurvrouw om 21.30 uur thuiskwam, zag zij tot haar grote schrik een snorfiets en de buurman in de sloot voor hun woningen liggen. Het meisje waarschuwde haar moeder en broer, die het slachtoffer uit de sloot haalden. Er werd nog geprobeerd om het slachoffer te reanimeren, maar dit mocht niet baten. Het slachtoffer is vermoedelijk onwel geworden en de sloot in gereden.

Auto over de kop
Den Hoorn (Midden Delfland) Een 25-jarige Haagse automobilist had zaterdagmiddag 2 augustus veel geluk toen hij met zijn auto over de kop sloeg. De Hagenaar reed omstreeks 16.33 uur op de Klaas Engelbrechtsweg en haalde een andere auto in. Toen hij terugkwam op zijn eigen rijhelft, verloor hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en sloeg vervolgens over de kop. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Onder invloed en zonder rijbewijs
s-Gravenzande (Westland) Doordat hij bijna met zijn auto de Maasdijk afreed, trok een 42-jarige automobilist uit Rotterdam de aandacht van een wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee. Op de Woutersweg in s-Gravenzande hield de wachtmeester de automobilist staande. De automobilist was onder inlvoed van alcohol en werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 480 ugl. Uit onderzoek werd duidelijk dat hij geen rijbewijs had en dat hij nog een boete had openstaan.

Alarm verraadt inbreker
Delft De bewoner van een woning aan de Sasboutstraat werd zondagochtend 3 augustus om 04.30 uur gewekt door het inbraakalarm van zijn woning. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij een man in zijn schuur lopen. De melder belde de politie en gaf een goed signalement van de verdachte door. Korte tijd later zagen agenten een man die voldeed aan dit signalement op de Storcklaan lopen. De man, een 51-jarige Delftenaar, werd aangehouden en ingesloten.

Echtelieden ruziën op vluchtstrook
Delft Surveillerende agenten waren zondagochtend 3 augustus om 02.40 uur getuige van een echtelijke ruzie op de snelweg. De agenten reden op de A13 en voor hen zagen zij een andere auto rijden. De auto minderde snelheid en stopte op de vluchtstrook. Toen de agenten hun auto achter deze auto hadden gestopt, zagen ze dat de inzittenden, een 50-jarige Rotterdammer en zijn 36-jarige vrouw, ruzie maakten. Nadat de agenten de deuren hadden geopend, verklaarde de vrouw dat ze geslagen was en aangifte wilde doen. Haar echtgenoot werd aangehouden en de vrouw deed aangifte.

Meisjes op gestolen bromfiets
Delfgauw (Pijnacker-Nootdorp) Politieagenten zagen zaterdagmiddag 2 augustus om 16.45 uurop de Graaf Willem II laan, twee meisjes op de bromfiets rijden. Omdat een van hen zonder helm reed en er geen kentekenplaat op de bromfiets zat, werd het tweetal tot stoppen gemaand. De meisjes 14 en 15 jaar oud uit Delft - konden geen goede verklaring geven voor de kentekenplaat en werden aangehouden. Uit onderzoek werd duidelijk dat de bromfiets eerder die dag in Delft was gestolen. Tijdens het verhoor bekenden de meisjes de bromfiets te hebben meegenomen.

Woninginbrekers op heterdaad betrapt
Zoetermeer Twee Zoetermeerders, 16 en 18 jaar oud, zijn zondagochtend 3 augustus aangehouden nadat zij op heterdaad waren betrapt bij een inbraak in een woning aan de Amaliaplaats. De buren werden omstreeks 04.00 uur wakker toen zij glasgerinkel hoorden. In de buurwoning hoorden ze vervolgens voetstappen en stemmen. Omdat hun buren met vakantie zijn, waarschuwden ze de politie. Agenten die snel ter plaatse waren, zagen twee mannen in de woning lopen. Toen de inbrekers de agenten in de gaten hadden, probeerden ze te ontkomen. Een van hen sprong uit een slaapkamer raam om vervolgens recht in de armen van een politieagent te rennen. De tweede probeerde zich in de tuin te verstoppen, maar werd daar aangehouden.

Slachtoffer aanrijding na maand alsnog overleden Zoetermeer - Een 72-jarige man uit Leidschendam blijkt dinsdag te zijn overleden aan de gevolgen van een aanrijding op 11 juni van dit jaar. Het slachtoffer reed woensdag 11 juni samen met zijn vrouw in een auto over de Middelweg in Zoetermeer. De man werd vermoedelijk onwel en botste op een tegemoet komende personenauto. Hierna botste de man frontaal op een bestelauto die bestuurd werd door een 40-jarige inwoner uit Leiden. De 37-jarige passagiere van de bestelauto raakte daarbij lichtgewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De 72-jarige bestuurder werd met ernstig letsel onder politiebegeleiding vervoerd naar het LUMC in Leiden. Daar is hij deze week alsnog aan zijn verwondingen bezweken. Bureau Verkeer onderzoekt de aanrijding.