Politie Zuid-Holland-Zuid

03/08 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 03-08-2008 o Persberichten district I

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
DORDRECHT In een woning in de Theophile de Bockstraat heeft de politie op zaterdagmiddag 2 augustus een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Na een melding van een verdachte situatie namen agenten een kijkje, waarna Ecoloss werd opgeroepen. Het bedrijf telde 124 planten. Eneco haalde de stroom van het pand. De eigenaar van het pand was op het moment van binnentreden niet aanwezig. De politie doet onderzoek naar de hennepkwekerij.

ONGELDIG VERVOERSBEWIJS EN PERSONALIA
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 2 augustus heeft de politie op het station een 42-jarige vrouw en haar twee dochters van 14 en 16 jaar uit Rotterdam aangehouden. Het drietal reed zonder geldig vervoersbewijs met de trein vanuit Rotterdam naar Dordrecht. De drie konden geen legitimatiebewijs laten zien en weigerden personalia op te geven. Ook verklaarden de meisjes beide 11 jaar te zijn. De vrouw vertelde met haar nichtjes op pad te zijn.
De vrouw koos eieren voor haar geld en toonde toch haar rijbewijs. De dames werden meegenomen daarop naar het politiebureau waar hun gegevens opnieuw werden gecontroleerd. Hieruit bleek de juiste leeftijd en overige gegevens. De dames werden in verzekering gesteld en bekenden hun onjuiste verklaring. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld. De politie maakt een proces-verbaal op.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING AUTOS
HENDRIK IDO AMBACHT In de nacht van zaterdag op zondag 3 augustus zijn drie 17-jarige jongens en een 18-jarige man aangehouden naar aanleiding van vernieling. De politie kreeg rond 23.15 uur een melding dat er op het Volgerland vier jongens spiegels van autos aftrapten. Ter plaatse vertelde de meldster aan de agenten dat haar man achter de jongens aan zat en richting de Brink was gegaan. Daar werden de vier aangetroffen en aan de hand van de signalementen herkend door de agenten. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze in verzekering werden gesteld en worden gehoord.