Politie Zeeland


---


O-1514-2008 Auto rijdt tegen boom, Goes
Op de Europalaan is zaterdagavond rond 19.45 uur een personenauto tegen een boom gereden. De bestuurder en twee inzittenden raakten daarbij gewond.
De bestuurder, een 27-jarige man uit Kapelle, verloor bij het nemen van een bocht de macht over het stuur waarna hij tegen een boom reed. Bleek dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. Hij liep bij het ongeval een hoofdwond op. Zijn twee inzittenden raakten ook gewond. Een van hen, een 25-jarige Goesenaar had last van zijn been. Om hem op veilige wijze uit de auto te krijgen, werd het voertuig door de brandweer opengeknipt. Alle drie zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes voor behandeling.
Omdat een blaastest mislukte, werd in het ziekenhuis bloed afgenomen van de 27-jarige bestuurder. In afwachting van de uitslag hiervan is zijn rijbewijs ingevorderd.

Z-1515-2008 Onder invloed, Terneuzen
De politie heeft zondag rond 03.00 uur op de Scheldeboulevard een 27-jarige automobilist uit Terneuzen betrapt op rijden onder invloed.
Hij trok de aandacht van agenten doordat hij zonder verlichting reed. Bleek dat hij dronken achter het stuur had gezeten. Uit de uitslag van de ademanalyse bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Z-1516-2008 Wielrenners ten val, Cadzand
Op de Strijdersdijk zijn zondagmorgen rond 09.30 uur een viertal wielrenners licht gewond geraakt na een valpartij.
Een groep wielrenners ging aan de kant rijden omdat ze werden ingehaald door een andere groep renners. Hierbij bleef het stuur van een van hen haken in het stuur van een mederijder waarna beiden ten val kwamen. Als gevolg van deze valpartij kwamen ook een tweetal renners van de inhalende groep ten val. Het letsel bestond uit diverse schaafwonden. Een van de wielrenners was even buiten bewustzijn geweest, hij werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

W-1517-2008 Nekklachten na kop/staartbotsing, Middelburg
Op de Schroeweg vond zondag rond 13.00 uur een kop/staartbotsing plaats waarbij drie auto's waren betrokken.
Een 31-jarige automobiliste uit Middelburg had te laat in de gaten dat de auto's voor haar afremden voor het verkeer en botste achterop de auto van een 19-jarige vrouw uit Eindhoven. Door de aanrijding schoof haar auto naar voren tegen de achterkant van de auto van een 33-jarige man uit Dordrecht. Drie personen liepen door de botsing nekklachten op. Zij werden allen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Twee auto's raakten dusdanig beschadigd dat ze moesten worden getakeld.





Politie Zeeland