KNHS


Marlies van Baalen derde in Verden
3 augustus 2008

VERDEN (KNHS) - Tijdens de internationale dressuurwedstrijden in Verden stond ook een Grand Prix Spécial op het programma voor de internationale ruiters. In deze Spécial legde Marlies van Baalen (Brakel) met BMC Kigali beslag op de derde plaats. Van Baalen reed een zeer goede rit zonder storingen en was erg te spreken over haar optreden.

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Ulla Salzgeber. Deze amazone, die in het verleden uiterst succesvol was met Rusty, heeft nu in Herzruf's Erbe een paard waarmee zij binnenkort weer in de internationale wedstrijdarena's te bewonderen zal zijn. Met een score van exact 71% liet zij in haar eerste wedstrijd op Grand Prix Spécial niveau in eigen land haar landgenoot Hubertus Schmidt met Weltissimo royaal achter zich. Schmidt scoorde 68.600%, terwijl Marlies van Baalen tevreden moest zijn met 68.400%. Leida Collins-Strijk (Riethoven) kwam aan de start met On Top en werd dankzij een score van 66.880% zevende, terwijl Christa Laarakkers (Winschoten) met Ovation dankzij een score van 66.200% op de negende plaats beslag legde.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.verden-turnier.de

Uitslag Grand Prix Spécial:


1) Ulla Salzgeber (Dui) - Herzruf's Erbe - 71.000%
2) Hubertus Schmidt (Dui) - Weltissimo - 68.600%
3) Marlies van Baalen (Brakel) - BMC Kigali - 68.400% 7) Leida Collins-Strijk (Riethoven) - On Top - 66.880% 9) Christa Laarakkers (Winschoten) - Ovation - 66.200%