Nieuw podium brengt Jeroen Bleekemolen weer dichter bij titel in Porsche Supercup

Sebastiaan en Michael Bleekemolen 14de en 20ste, Tim Buijs 22ste

Budapest, 3 augustus 2008 - Dankzij een tweede plaats in de Porsche Supercup-race van Budapest heeft autocoureur Jeroen Bleekemolen vandaag zijn leidende positie in het klassement wederom verbeterd. Het betekende voor de Aerdenhouter dit seizoen al weer de zevende podiumplaats in negen races. Terwijl Jeroens broer Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) op plek 14 ook kampioenschapspunten veroverde, finishte vader Michael Bleekemolen (Aerdenhout) tijdens zijn rentree in de Porsches als 20ste. Tim Buijs (Nijmegen) kwam voor Team Bleekemolen als 22ste over de meet.

In de meest prestigieuze merkencup ter wereld, zoals de Porsche Supercup ook wel wordt genoemd, is het voor titeljagers van belang om een zeer regelmatig seizoen af te werken. Wat dat betreft is Jeroen Bleekemolen aan een wel haast perfect racejaar bezig. Naast twee zeges en een derde plaats boekte de kampioenschapsleider vandaag al weer zijn vierde runner-up-positie. Omdat de concurrentie gedurende het seizoen wel de nodige steekjes heeft laten vallen, lijkt Jeroen met nog drie races te gaan recht op de titel af te stevenen. ,,Theoretisch kan ik de volgende wedstrijd, over drie weken op het stratencircuit van Valencia, al kampioen worden'', aldus de 26-jarige Aerdenhouter.

Uitstekende uitgangspositie

Ook vandaag op het circuit van Budapest ging alles naar wens voor de jonge 'Bleek'. ,,Ik had me als 2de voor de race gekwalificeerd en behield die plek na de start'', vertelde hij na afloop. ,,Het racetempo was goed. Ik was precies even snel als polesitter Damien Faulkner en hoefde alleen hem voor te laten in de wedstrijd. Faulkner staat nu tweede in het kampioenschap op 38 punten van mij. Maar waarschijnlijk raakt hij zijn punten van de race in Monaco nog kwijt vanwege illegaal gebruikte benzine. Als hij die puntenstraf inderdaad krijgt, sta ik 51 punten voor op Jan Seyffarth met nog maximaal 66 punten te verdienen dit seizoen. Dan sta ik er natuurlijk meer dan uitstekend voor. En zou ik in Valencia al kampioen kunnen worden. Ik kijk sowieso uit naar die wedstrijd. Het is een stratencircuit en dat soort banen behoren tot mijn favorieten. Ik heb dit jaar Monaco al voor de tweede keer gewonnen'', aldus Jeroen Bleekemolen.

Sebastiaan Bleekemolen

Jeroens broer Sebastiaan haalde met een 14de plaats wederom punten voor het kampioenschap. Er had echter meer voor de Haarlemmer ingezeten als hij zijn kwalificatie beter had afgewerkt. ,,Het zat weer ongelooflijk dicht bij elkaar. Ik maakte tijdens het kwalificeren een klein foutje, dat me ongeveer 0,2 seconde kostte. Dat scheelde me direct zeven plaatsen op de starting grid. Nu moest ik helaas vanaf plek 23 vertrekken'', legde Sebastiaan Bleekemolen na afloop uit.

Posities winnen

,,In de race wist ik al snel een paar plaatsen te winnen. Ik kwam vervolgens achter ploeggenoot Tim Buijs terecht, die vanwege remproblemen overal een beetje dwars ging. Omdat ik daardoor met meer snelheid uit een bocht kwam, zette ik mijn Porsche naast die van Tim. Helaas raakten we elkaar en spinde Tim waardoor hij veel tijd verloor. Dat was uiteraard niet de bedoeling. Maar na afloop hebben we dat goed uitgesproken'', aldus Sebastiaan. ,,In het restant van de race liep de auto goed, al had ik in de middensectie wel last van wat overstuur. Ik heb nog een aantal plaatsjes kunnen winnen en ben uiteindelijk als 14de gefinisht. Daar ben ik tevreden mee. Al moet ik - ten opzichte van de komende races - wel aan mijn kwalificatie gaan werken.''

Tim Buijs

Tim Buijs was natuurlijk teleurgesteld dat hij door de spin veel tijd en plaatsen had verloren en uiteindelijk als 22ste eindigde. ,,Maar ik ben zeker niet boos. Zoiets kan gebeuren in de autosport. We zijn allemaal mensen. De ene keer maak je de goede keuze en soms maak je een inschattingsfoutje'', aldus de 23-jarige inwoner van Nijmegen.

Veel geleerd

,,Ik had natuurlijk graag weer wat punten gescoord, maar ik heb wel veel geleerd dit weekend. Ik heb de stijgende lijn weer aardig kunnen doortrekken. Ik zat tijdens de kwalificatie immers nog maar 0,7 seconde van Jeroen Bleekemolen af'', aldus Buijs, die zich als 19de kwalificeerde. ,,Ik had, zoals zo vaak, een prima start van de race. Ik won een plekje of vier, maar had vervolgens de pech dat er in de derde bocht wat coureurs in mijn buurt aan het stoeien waren waardoor ik twee posities verloor. In de tweede ronde lag ik 16de, waarna ik Sebastiaan tegenkwam, door de grindbak ging en helaas veel tijd verloor. Ik hoop de volgende wedstrijd in Valencia echter mijn stijgende lijn door te kunnen trekken. Ik heb het gevoel dat ik de Porsche steeds beter beheers en dat is prettig'', aldus Tim Buijs.

Michael Bleekemolen

Routinier Michael Bleekemolen maakte vandaag zijn rentree in de Porsche Supercup. De al vier decennia racende Aerdenhouter had dit seizoen alleen de race in Monaco gereden. Jetstream Motorsport zocht echter nog een ervaren rijder als ploeggenoot van Jeroen Bleekemolen en klopte vervolgens bij vader Michael aan. ,,Tijdens de vrije training en de kwalificatie moest ik duidelijk weer even wennen aan de Porsche'', vertelde Michael na afloop. ,,Maar tijdens de wedstrijd ging het al weer een stuk beter. Ik startte als 29ste en ben uiteindelijk als 20ste over de finish gekomen'', aldus de man die ook de laatste drie races van het seizoen (Valencia, Spa en Monza) zal rijden. ,,Door vandaag in Budapest te racen, kan ik weer beter uit de voeten met de Porsche. We gaan er over drie weken in Valencia dan ook wat moois van maken!''

Uitslag Porsche Supercup Budapest:

1. Damien Faulkner (Ier) 14 ronden in 26:14,060 (gem. 140,184 km/uur), 2. Jeroen Bleekemolen op 0,928 seconde, 3. Patrick Huisman (Ned) op 7,689, 4. Danny Watts (GBr) op 9,063, 5. David Saelens (Bel) op 11,798, 14. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) op 31,974, 20. Michael Bleekemolen op 40,963, 22. Tim Buijs (Team Bleekemolen) op 41,594.