Gemeente Heerlen
Uitnodiging ontvangst
Limburgse finalisten KRO Energy Survival terug uit Noorwegen

Maandagmiddag 4 augustus om 14.00 uur ontvangt wethouder Lex Smeets de drie afgevaardigden van de Frans Postmaschool die naar de KRO Energy Survival in Noorwegen zijn geweest. Na een klinkende overwinning tijdens de Limburgse halve finale mochten zij Heerlen en zelfs de hele Provincie Limburg vertegenwoordigen. Vorig jaar stond de Frans Postmaschool ook al in de finale van de KRO Energy Survival.
Judith, Quincy en Damiën namen, samen met 12 andere kinderen uit Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland, deel aan de grote finale van het spelprogramma over duurzame energie. Zondagavond 3 augustus zullen de kinderen rond 19.30 uur weer aankomen op Schiphol. Daar worden ze opgewacht door hun familie en klasgenootjes.

Afgelopen week hebben de kinderen gekampeerd in het berggebied Jotunheimen in Noorwegen. Vlakbij Maurvangen hebben zij een kamp van tipitenten opgebouwd (informatie over het gebied op www.visitvaga.no). Tijdens deze week hebben de vijf teams tegen elkaar gestreden in allerlei spellen en opdrachten over energie. Daarbij was niet alleen het competitie-element belangrijk. Vooral ook de samenwerking en de sfeer in het kamp stonden centraal.

Een dag in het kamp

De gemiddelde dag in het kamp zag er volgens de KRO in het kort als volgt uit:
Rond 7 uur opstaan, wassen, aankleden, ochtendgymnastiek en ontbijten. Vervolgens lopend of per busje naar de spelen in het bos, op het meer of in de bergen. Aan het eind van de dag terug naar het basiskamp. Daar werd, na een kleine siësta, flink gebouwd aan een aantal energieprojecten. Na het samen eten, tandenpoetsen bij de rivier en vervolgens allemaal op tijd naar bed! Zodat de volgende dag iedereen weer fit was voor de Survivalspelen.

Uitslag geheim

De kinderen mogen helaas nog niet verklappen welke school uiteindelijk gewonnen heeft, dus u wordt hierbij dringend verzocht om de kinderen niet onder druk te zetten!
Meer info is ook terug te vinden op www.energysurvival.nl



Gemeente Heerlen