Ingezonden persbericht


Persbericht 31 juli 2008

Radio 5 Vrolijke Vakantieweek in eigen land

Vakantieherinneringen en Nederlandse muziek centraal

Radio 5 blijft voor de vierde Vrolijke Vakantieweek binnen de eigen landsgrenzen. Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 augustus staat de nostalgische zender in het teken van Nederland als vakantieland, met veel muziek van artiesten als Conny Vandenbos, Ria Valk, De Makkers en Wim Sonneveld. Daarnaast besteden de Radio 5 programma s aandacht aan Nederland met onder meer vakantieherinneringen van luisteraars en iedere dag het Vrolijke Vakantiespel.

Radio 5 presenteert van 14 juli tot en met 15 augustus de Vrolijke Vakantieweken. De nostalgische radiozender stelt vijf weken lang iedere week van maandag tot en met vrijdag een populair vakantieland centraal in de programma s. Na Nederland doet Radio 5 van 11 t/m 15 augustus nog één vakantieland aan: Italië.

Vrolijke Vakantiespel

Rode draad tijdens de Vrolijke Vakantieweken is een spel. Elk uur geeft Radio 5 tijdens de uitzending een letter weg. Wie aan het einde van de dag alle letters heeft verzameld en het juiste woord heeft gevonden, kan het programma Open Huis bellen. Eén gelukkige wint het prijzenpakket met o.a. een reisgids van het vakantieland van de week en een portable radio.

Radio 5

Radio 5 is de zender met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek en evergreens in combinatie met informatie en service. Radio 5 richt zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar.

www.radio5.nl

Voor meer informatie over Radio 5:

Radio 5 Communicatie, Noëlle Beyne t: 035-677 4167 of 06 51809 133; e: noelle.beyne@omroep.nl