Arcadis NV


Arnhem, 4 augustus 2008

ARCADIS VERKOOPT COPIJN AAN HOEK HOVENIERS

Advies- en ingenieursonderneming ARCADIS verkoopt Copijn aan Hoek Hoveniers uit Voorhout. Copijn, gevestigd te Utrecht en opgericht in 1807, is een onderneming actief in het ontwerp en de uitvoering van specialistische groenprojecten. De zestig personeelsleden blijven werkzaam bij Copijn. Het bedrijf, met een jaaromzet van ruim zes miljoen euro, was sinds 1994 een onderdeel van ARCADIS. Dat maakte ARCADIS maandag bekend. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

ARCADIS neemt afscheid van Copijn omdat de activiteiten niet langer aansluiten bij de strategie van de onderneming. ARCADIS wil hoger in de waardeketen actief zijn en daarbij is geen plaats meer voor de uitvoerende activiteiten zoals die door Copijn worden aangeboden. ARCADIS heeft enkele jaren geleden ook andere uitvoerende activiteiten afgestoten, waaronder de Bomendienst. Omdat Copijn een totaalproduct van ontwerp tot uitvoering wil blijven aanbieden, ligt een voortzetting van de activiteiten buiten ARCADIS meer voor de hand.

Copijn blijft als zelfstandig en onafhankelijk merk in de markt actief met bijbehorende beeldmerken en domeinnamen. ARCADIS en Copijn blijven nauw samenwerken, onder meer in lopende projecten zoals de Floriade 2012 in Venlo.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Het advies- en ingenieursbureau ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Dat doet ARCADIS voor bedrijven en overheden. Meer dan 13.500 mensen realiseren samen een concernomzet van E 1,5 miljard. Met een dicht netwerk van kantoren is ARCADIS multinationaal aanwezig. De internationale kennis en ervaring binnen de onderneming is gericht op meerwaarde voor de klanten.



Arcadis NV