Ingezonden persbericht


Persbericht

Groningen, 4 augustus 2008

UPDATE INFORMATIE KEURINGEN : Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid actualiseert populaire brochure

Wie te maken krijgt met een keuring voor WIA, Wajong, WAO of WAZ kan wel wat steun gebruiken. Dit geldt des te meer als er sprake is van omstreden ziekten zoals ME/CVS. Deze update is een logisch vervolg op de Handleiding voor de (her)keuring die de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid in 2005 heeft uitgegeven en is onderdeel van het project 'Protocol in Praktijk',

Sinds 1 januari 2008 moeten verzekeringsartsen bij de (her)keuring het verzekeringsgeneeskundig protocol ME/CVS toepassen. ME/CVS-patiënten die bij een dergelijke keuring problemen ondervinden hebben veel baat bij de informatie die de Steungroep aanbiedt.

De nieuwe brochure bevat tien eerste tips voor de (her)keuring. Daarnaast zijn diverse artikelen over het verzekeringsgeneeskundig protocol ME/CVS opgenomen, die samen met de Handleiding voor de (her)keuring kunnen bijdragen aan een goede voorbereiding.

Deze update is uitgegeven in het kader van het tweejarige project 'Protocol in Prakrijk - kwaliteitsverbetering arbeidsongeschiktheidskeuringen door patiëntenparticipatie bij het verzekeringsgeneeskundig protocol ME/CVS' waarvoor de Steungroep subsidie heeft ontvangen van Stichting Instituut GAK.

De update is te bestellen door E 5,- over te maken op giro 6833476 t.n.v. Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid te Groningen o.v.v. bestelcode UPD1

----------------------------------------------

Noot voor redacties,