Ingezonden persbericht


LAURENS VANTHOOR PAKT PODIUM IN ATS FORMULE 3 CUP OP ASSEN!

ASSEN, 03 AUGUSTUS 2008 ­ Op het circuit van Assen heeft Laurens Vanthoor zichzelf weer een goede dienst bewezen. Nadat het Belgische talent op zaterdag met een zesde plaats nog naast het podium belandde, kwam de rijder van Van Amersfoort Racing op zondag tijdens de traditionele Rizla Racing Day sterk voor de dag door als derde te finishen. Met dit resultaat boekte de Volkswagen fabrieksrijder alweer zijn derde podium van het seizoen. In het algemeen klassement van de ATS Formule 3 Cup bezet Vanthoor momenteel de zevende plaats met 29 punten. In de Rookie Cup staat de inwoner uit Heusden-Zolder op plaats vier met totaal 48 punten.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIES:
Omdat het TT Circuit van Assen nog onbekend terrein was, zocht Vanthoor op vrijdag in de enige vrije training van 60 minuten de limieten van het circuit op. Op een natte baan leerde hij met slicks de 4,555 meter lange baan kennen. Daarna ging hij op nieuwe banden naar buiten, maar kwam er niet aan te pas. Vanthoor moest genoegen nemen met de achtste plaats. Positief gestemd ging de 17-jarige rijder de twee belangrijke kwalificatiesessies in. Doordat de baan nog nat was, ging Vanthoor eerst met een setje regenbanden voor een snelle tijd. Hij zat daarmee goed in het ritme en zette een voorlopige derde plaats op de chrono's. Toen het circuit opdroogde ging hij verder op slicks en begon te pushen voor een goed resultaat. In zijn allerlaatste ronde zette Vanthoor zijn snelle ronde neer en eindigde met een tijd van 1:33.359 op de derde plaats.

In de afsluitende tijdtraining werd de sessie tijdelijk stilgelegd door een code roodsituatie. Daarna probeerde Vanthoor opnieuw de limieten op te zoeken. Doordat hij in zijn snelle ronden enigszins werd gehinderd door verkeer op de baan, bleef de Belg in Nederlandse dienst steken op een vierde plaats.

RACE 01 + 02:
In de eerste race op zaterdagmiddag kwam Vanthoor goed uit de startblokken. Hij wist direct Johnny Cecotto te passeren en ging ook voorbij aan Rafael Suzuki. De Braziliaanse rijder duwde Vanthoor echter de muur in, waardoor hij vol in de ankers moest en zijn gewonnen positie weer inleverde. Hij verloor daarna de aansluiting en kwam als zesde door. Gedurende de zestien ronden tellende race probeerde hij zich te herstellen, maar kwam er door onregelmatige rondetijden net niet aan te pas. Hij eindigde de manche uiteindelijk als zesde.

Onder belangstelling van ruim 55.000 toeschouwers werd op zondag de tweede race verreden. Vanthoor kwam hierbij niet goed van zijn plaats, maar doordat de als derde gestarte Hamad Al Fardan er direct vanaf ging, schoof hij toch een positie op. In de chaotische openingsfase waren Cecotto en Sebastian Saavedra inmiddels op de rest uitgelopen, waardoor Vanthoor de aansluiting verloor op het tweetal. De rijder met startnummer 2 bleef op de derde plaats steken, terwijl hij reeds meer dan tien seconden op de nummer 4 had opgebouwd. Na zestien ronden kwam de rookie keurig als derde over de meet en voegde daarmee zes punten aan zijn totaal toe.

LAURENS VANTHOOR: "Ik ben tevreden met het resultaat. Ik heb in de eerste race veel geleerd en ik weet waar ik me nog moet verbeteren. Daar werken we momenteel hard aan. Op zondag pakte ik voor volle tribunes en veel belangstelling een fraaie derde plaats, waardoor ik weer veel punten heb gepakt. Meer dan een derde plaats zat er niet in. Ik kijk al met vertrouwen uit naar de zesde ronde van de ATS Formule 3 Cup over twee weken op de Nürburgring (15 ­ 17 augustus aanstaande)."

UITSLAG RACE 01 ATS FORMULE 3 CUP ­ ASSEN, ZATERDAG, 02 AUGUSTUS 2008


01. Johnny Cecotto, HS Technik Motorsport, 25:46.405
02. Kevin Mirocha, Josef Kaufmann Racing, + 07.100s
03. Rafael Suzuki, Performance Racing, + 08.958s 06. LAURENS VANTHOOR, VAN AMERSFOORT RACING, + 15.339s

UITSLAG RACE 02 ATS FORMULE 3 CUP ­ ASSEN, ZONDAG, 03 AUGUSTUS 2008


01. Sebastian Saavedra, HS Technik Motorsport, 25:15.923
02. Johnny Cecotto, HS Technik Motorsport, + 00.752s
03. LAURENS VANTHOOR, VAN AMERSFOORT RACING, + 13.839s
04. Kevin Mirocha, Josef Kaufmann Racing, + 18.065s

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Laurens Vanthoor's officiële website: www.laurensvanthoor.be. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).


---- --