Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Iedere automobilist kan via mijngarage.nl klimaatneutraal rijden

CO2-compensatie is niet langer alleen voorbehouden aan vliegreizigers of berijders van een bepaald automerk. Vanaf vandaag kan iedere milieubewuste automobilist via de online offertewebsite mijngarage.nl met een paar klikken op de knop zijn autokilometers klimaatneutraal maken. Na het invoeren van het kenteken, brandstofverbruik en het geschatte aantal gemaakte (of te maken kilometers) rolt er een offerte met een eerlijk bedrag voor CO2-compensatie uit. Reeds tientallen automobilisten deden in het afgelopen proefweekend via deze nieuwe service een duit in het zakje voor een beter milieu. Mijngarage.nl speelt een facilitaire rol in het project, zonder winstoogmerk. Alle opbrengsten komen ten goede aan bosprojecten van partner Trees For Travel.

Duurzaam Ondernemen
Mijgarage.nl verwacht dat zeker in het begin enkele honderden automobilisten per maand een offerteaanvraag doen voor het compenseren van hun CO2-uitstoot. Met deze nieuwe tool kan iedereen op zeer eenvoudige wijze zijn aandeel nemen om de mobiliteit zo schoon mogelijk te laten plaatsvinden en een persoonlijke bijdrage aan het milieu te leveren.

Uit de regelmatige steekproeven die mijngarage.nl neemt onder hun bezoekers bleek dat er de nodige animo is voor een service als deze. Mijngarage.nl vergroent hiermee in snel tempo. Eerder boden zij bijvoorbeeld al roetfilters via de site aan. Door de 80.000 automobilisten die de website bezoeken, kan dit een flink aandeel leveren in het nog schoner maken van het rijdend wagenpark.

Trees for Travel
Mijngarage.nl werkt voor deze nieuwe service samen met Trees for Travel. Deze organisatie is sinds 2001 actief in het realiseren van duurzame bos- en energieprojecten in ontwikkelingslanden. Trees for Travel werft de benodigde fondsen voor de klimaatcompensatie voor reizen en andere activiteiten waarvoor fossiele brandstoffen worden gebruikt. Dit doet Trees for Travel voor bedrijven, waaronder enkele auto-importeurs, overheden, instellingen en particulieren. Op deze wijze heeft de organisatie al meer dan 170.000 ton aan CO2-compensatie gerealiseerd en er zijn meer dan 1 miljoen bomen en struiken geplant.

Over mijngarage.nl
Mijngarage.nl is de online zoekmachine voor reparatie en onderhoud, waar de automobilist via een offerte vooraf inzage krijgt in de prijsstelling van het auto-onderhoud bij één van de 1600 aangesloten autobedrijven. Deze duidelijkheid is exact wat een klant wil. Na het ingeven van het kenteken krijgt de automobilist, geheel vrijblijvend en per direct in de mailbox, een 'fixed price' te zien voor het onderhoud en de benodigde reparaties aan die specifieke auto bij tien autobedrijven bij hem in de buurt. Hierbij is direct duidelijk wat wel of niet in de prijs is inbegrepen. Mijngarage.nl behoort tot de Sator Groep. Deze service dat de automobilist klimaatneutraal kan rijden past in de strategie van Sator waarbij Duurzaam Ondernemen een belangrijke positie inneemt.

EINDE BERICHT



Ingezonden persbericht