Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Datum 4 augustus 2008

OVERNAME SEALS, PACKINGS & GASKETS LIMITED, VERENIGD KONINKRIJK

In navolging op de overname van Wyko in november 2006 en in lijn met de ERIKS-strategie om een sterke marktpositie te verwerven voor haar kernactiviteiten in alle regio's waar de groep gevestigd is, hebben wij overeenstemming bereikt over de acquisitie van Seals, Packings & Gaskets Limited ("SPG") in het Verenigd Koningrijk.

Op 1 augustus 2008 heeft ERIKS group nv het gehele aandelenkapitaal verworven in SPG, statutair gevestigd in Barnsley, Verenigd Koninkrijk.

De activiteiten van SPG bestaan uit de marketing, verkoop en veredeling van producten en diensten op het gebied van vlakke afdichtingen, rubber en vormwerk. Met in totaal 52 medewerkers in Barnsley realiseert SPG een jaarlijkse omzet van GBP 7.0 mln. SPG is vooral sterk in de OEM heating en boiler markt, maar ook in de OEM pompenmarkt en in verschillende MRO-markten zoals energie, automotive en voeding.

De omzetverdeling naar productgroep is als volgt:

- Vlakke afdichtingen 41%

- Vormwerk 38%

- Rubber (stroken en platen) 15%

- Diverse producten en diensten 6%

Met de overname van SPG voegt de cluster ERIKS UK een nieuwe kernactiviteit toe aan de bestaande kernactiviteiten aandrijftechniek, afdichtingstechniek, slangen en reparatie en monitoring van elektromechanische componenten en installaties. Met de overname van Econosto in mei 2008 heeft ERIKS ook een belangrijke afsluiteractiviteit in het Verenigd Koninkrijk verkregen.

SPG is de basis voor de verdere ontwikkeling van een Core Competence Centre vlakke afdichtingen en vormwerk die rechtstreeks contacten onderhoudt met de OEM-afnemers en ook als kennisleverancier de verkoopvestigingen van ERIKS UK zal ondersteunen. Wij voorzien voor SPG goede synergiemogelijkheden binnen de cluster ERIKS UK en de overige ondernemingen van de ERIKS-groep.

De resultaten van SPG zullen vanaf 1 augustus 2008 in de geconsolideerde cijfers van ERIKS worden opgenomen. Naar verwachting zal de overname per direct bijdragen aan het operationele resultaat. De overname wordt volledig uit eigen middelen gefinancierd.

Voor uitgebreide informatie over de ERIKS-groep verwijzen wij naar onze website www.eriks.com. SPG's website kunt u vinden onder http://www.spg-gaskets.co.uk

voor nadere informatie kunt u zich richten tot de heer J. van der Zouw, CEO en/of de heer J.G. de Boer, CFO

Telefoon 072 54 75 888


---- --