Ingezonden persbericht


Persbericht NIEUWE KEUKEN, - EN BEDIENINGSBRIGADE GAAT JAGERSHUIS TERUGBRENGEN NAAR DE

CULINAIRE TOP VAN NEDERLAND

Ouderkerk a/d Amstel, augustus 2008

Precies een half jaar na de overname van Hotel Restaurant Jagershuis in Ouderkerk a/d Amstel staat een volledig nieuwe brigade klaar om het Jagershuis weer terug te brengen in de culinaire top van Nederland.

Vanaf 1 augustus staat, als culinair eindverantwoordelijke Executive Chef van de groep Dutch Hotel Collection, de keukenbrigade van het Jagershuis onder leiding van Edo Kamping. Kamping (41), sinds jaar en dag werkzaam bij de hoofdstedelijke gastronomische top, is vooral bekend geworden door zijn culinaire prestaties als chef-kok bij Bordewijk en Blender en was in 2007 verantwoordelijk voor de start en opbouw van de keuken van Restaurant Sophia. In Hotel Restaurant Jagershuis zal hij zijn klassieke kennis combineren met strakke en heldere gerechten. Pure smaken zijn voor Kamping essentie.

De eveneens nieuw aangetrokken Bertrand Monneret zal Edo Kamping daarin mede ondersteunen. De van origine Franse Monneret is gevormd door keukens als Christophe (Amsterdam), Hatwell House (Buckinghamshire, UK) en het met een Michelin ster bekroonde L' Escargot (London, UK). Ondersteund door jonge talenten zullen zij de culinaire prestaties van Hotel Restaurant Jagershuis in rap tempo verbeteren.

Rik Slatius is aangetrokken als Maître-Sommelier om ook de zwarte brigade naar het hoogste niveau te tillen. Slatius wordt verantwoordelijk voor de à la Carte, private (business) diners en meetings. Samen met gastheer-directeur Marc Boeljon en het Jagershuis team gaat het roer om en telt alleen nog het beste voor de gast.

Slatius heeft in diverse topzaken en met diverse sterrenkoks gewerkt. O.a. Robert Kranenborg in het befaamde La Rive van het Amstel Intercontinental en later met hem in Vossius. Met Ralph Berendsen in Kasteel Wittem en met Niels van Halen in De Hoefslag te Bosch en Duin, waarna hij samen met van Halen vertrok om in Shanghai de volledige F&B op te zetten van een nieuw te openen restaurant.

Als echte fanatiek wijnkenner is hij na terugkomst bij één van Nederlands meest respectabele wijnimporteurs in dienst getreden, maar, zo blijkt, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nadat hij de uitdaging van Hotel Restaurant Jagershuis onder ogen kreeg wist hij dat dit een project voor de toekomst is.

Ondanks de krappe arbeidsmarkt, waar ook onze zaken mee te kampen hebben, zijn we trots dat we een ambitieus en fris team kunnen presenteren. Een team dat recht doet aan de reputatie van het Jagershuis. Goede mensen trekken goede mensen aan en daarmee verwachten we ook dat jong talent zich bij ons zal aandienen om zich zowel in de zwarte als witte brigade te ontwikkelen.

www.jagershuis.com

Einde Persbericht

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Marc Boeljon MSc (Directeur).

HOTEL | RESTAURANT JAGERSHUIS
AMSTELZIJDE 2 - 4
1184 VA OUDERKERK A/D AMSTEL
MARC@JAGERSHUIS.COM
WWW.JAGERSHUIS.COM
Tel: 020 496 2020
Fax: 020 496 4541


---- --