Ingezonden persbericht
Persbericht
NIEUWE KEUKEN, - EN BEDIENINGSBRIGADE GAAT JAGERSHUIS TERUGBRENGEN NAAR DE
CULINAIRE TOP VAN NEDERLAND
Ouderkerk a/d Amstel, augustus 2008
Precies een half jaar na de overname van Hotel Restaurant Jagershuis in Ouderkerk a/d Amstel staat
een volledig nieuwe brigade klaar om het Jagershuis weer terug te brengen in de culinaire top van
Nederland.
Vanaf 1 augustus staat, als culinair eindverantwoordelijke Executive Chef van de groep Dutch Hotel
Collection, de keukenbrigade van het Jagershuis onder leiding van Edo Kamping. Kamping (41), sinds
jaar en dag werkzaam bij de hoofdstedelijke gastronomische top, is vooral bekend geworden door zijn
culinaire prestaties als chef-kok bij Bordewijk en Blender en was in 2007 verantwoordelijk voor de start en
opbouw van de keuken van Restaurant Sophia. In Hotel Restaurant Jagershuis zal hij zijn klassieke kennis
combineren met strakke en heldere gerechten. Pure smaken zijn voor Kamping essentie.
De eveneens nieuw aangetrokken Bertrand Monneret zal Edo Kamping daarin mede ondersteunen. De
van origine Franse Monneret is gevormd door keukens als Christophe (Amsterdam), Hatwell House
(Buckinghamshire, UK) en het met een Michelin ster bekroonde L' Escargot (London, UK). Ondersteund
door jonge talenten zullen zij de culinaire prestaties van Hotel Restaurant Jagershuis in rap tempo
verbeteren.
Rik Slatius is aangetrokken als Maître-Sommelier om ook de zwarte brigade naar het hoogste niveau te
tillen. Slatius wordt verantwoordelijk voor de à la Carte, private (business) diners en meetings. Samen
met gastheer-directeur Marc Boeljon en het Jagershuis team gaat het roer om en telt alleen nog het
beste voor de gast.
Slatius heeft in diverse topzaken en met diverse sterrenkoks gewerkt. O.a. Robert Kranenborg in het
befaamde La Rive van het Amstel Intercontinental en later met hem in Vossius. Met Ralph Berendsen in
Kasteel Wittem en met Niels van Halen in De Hoefslag te Bosch en Duin, waarna hij samen met van
Halen vertrok om in Shanghai de volledige F&B op te zetten van een nieuw te openen restaurant.
Als echte fanatiek wijnkenner is hij na terugkomst bij één van Nederlands meest respectabele
wijnimporteurs in dienst getreden, maar, zo blijkt, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nadat hij de
uitdaging van Hotel Restaurant Jagershuis onder ogen kreeg wist hij dat dit een project voor de
toekomst is.
Ondanks de krappe arbeidsmarkt, waar ook onze zaken mee te kampen hebben, zijn we trots dat we
een ambitieus en fris team kunnen presenteren. Een team dat recht doet aan de reputatie van het
Jagershuis. Goede mensen trekken goede mensen aan en daarmee verwachten we ook dat jong
talent zich bij ons zal aandienen om zich zowel in de zwarte als witte brigade te ontwikkelen.
www.jagershuis.com
Einde Persbericht
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Marc Boeljon MSc (Directeur).
HOTEL | RESTAURANT JAGERSHUIS
AMSTELZIJDE 2 - 4
1184 VA OUDERKERK A/D AMSTEL
MARC@JAGERSHUIS.COM
WWW.JAGERSHUIS.COM
Tel: 020 496 2020
Fax: 020 496 4541
---- --