Politie Amsterdam-Amstelland



Fietser gewond bij aanrijding met vrachtwagen / Basisweg (04/08/08)

Op de Basisweg zijn maandagmorgen een fietser en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. De fietser raakte zwaargewond maar zijn toestand is stabiel.

De fietser, een man uit Amsterdam, stak de Basisweg over waar op dat moment de vrachtwagen de kruising passeerde. De 21-jarige chauffeur uit Hongarije kon de Amsterdammer niet meer ontwijken waarop de aanrijding volgde. Een traumaheli werd ingezet om eerste hulp te verlenen. Daarna is het slachtoffer met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht tot het ongeval en stelde een technisch sporenonderzoek in. Het overige verkeer liep enige vertraging op.

Spookrijder/drugsvervoerder betrokken bij aanrijding / Oprit rijksweg A-10 (04/08/08)

Zondagavond 3 augustus rond tien over half negen reed een 39-jarige bestuurder van een personenauto tegen het verkeer in op een oprit van de A-10 bij de Haarlemmerweg. De spookrijder raakte hierbij betrokken bij twee afzonderlijke aanrijdingen. Na een achtervolging kon de bestuurder worden aangehouden. In zijn kofferbak werden twee vuilniszakken met weed aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld. De recherche heeft de zaak in behandeling.

De bestuurder van de personenauto reed tegen het verkeer in de oprit af en kwam daarbij in aanrijding met een taxi. Een passagier raakte daarbij lichtgewond. De bestuurder reed door en onderaan de oprit ontstond een aanrijding met een andere personenauto. De bestuurder van deze auto wilde de aanrijding gaan regelen maar de spookrijder reed weg. De tegenpartij volgde de spookrijder en wist de politie te informeren. Een achtervolging was het resultaat waarbij de verdachte in de Tuinstraat werd aangehouden. Door de aanrijdingen raakte de auto van de spookrijder beschadigd en was zijn kofferdeksel opengegaan. Politiemensen troffen in de kofferbak twee vuilniszakken met de softdrugs aan.