Ingezonden persbericht


Persbericht

Glasvezelverbindingen voor iedere organisatie met uitbreiding aanbod Ethernetdiensten Eurofiber

Bandbreedtes van 10 Mbps tot en met 10 Gbps - Onafhankelijke basis voor alle toepassingen

Utrecht, 4 augustus 2008 - Eurofiber heeft zijn aanbod van Ethernetdiensten verder uitgebreid. Het nieuwe productportfolio biedt meer keuze in bandbreedte en in prestatie- en transparantieniveau. Met deze uitbreiding is Eurofiber nog beter in staat te beantwoorden aan de vraag van organisaties naar flexibele, veilige en betrouwbare verbindingen tegen lage kosten. "Onze klanten kunnen met de nieuwe Ethernetdiensten snel en eenvoudig hun verbinding laten meegroeien met de behoeften en zo ruimte creëren voor innovatie", aldus Alex Goldblum algemeen directeur Eurofiber.

Binnen het nieuwe aanbod van Ethernetdiensten is de keuze in bandbreedte sterk verruimd. Deze begint bij 10 Mbps en loopt stapsgewijs op tot 10 Gpbs. Daarmee bieden de Ethernetdiensten organisaties van verschillende omvang een flexibele basis voor allerlei toepassingen/diensten, zoals datatransport, internettoegang, voice over IP en IP tv & video, storage area networks en uitwijkfaciliteiten. Ze kunnen daarbij zelf hun dienstenleveranciers kiezen.

Afhankelijk van hun behoeften, kunnen organisaties gebruikmaken van Eurofibers Standaard Ethernetdiensten of Premium Ethernetdiensten:

Standaard Ethernetdiensten
De Standaard Ethernetdiensten zijn een laagdrempelige oplossing voor iedere organisatie die vestigingen met elkaar wil verbinden voor data- en spraakverkeer. Het is mogelijk tot maximaal vier virtuele verbindingen af te nemen, waarvan desgewenst één speciale spraakverbinding met een maximale beschikbaarheid voor ongestoord telefoonverkeer. Bij de Standaard Ethernetdiensten zorgt Eurofiber ook voor de installatie van de nodige apparatuur op locatie van de klant.

Premium Ethernetdiensten
De Premium Ethernetdiensten vormen een stabiele basis voor vitale bedrijfsprocessen. Ze zijn volledig transparant, zodat organisaties zelf een onbeperkt aantal virtuele verbindingen/netwerken kunnen definiëren. De beschikbaarheid van deze verbindingen is optimaal en gegarandeerd met harde cijfers.

Met het oog op de benodigde redundantie hebben organisaties zowel bij de Standaard als bij de Premium Ethernetdiensten verschillende aansluitmogelijkheden, variërend van enkel tot dubbel uitgevoerde of zelfs fysiek gescheiden verbindingen.

De Ethernetdiensten zijn gebaseerd op Eurofibers landelijk dekkende glasvezelnetwerk en een hoogwaardige Cisco Ethernet Core. Eurofiber is honderd procent eigenaar van de glasvezelinfrastructuur en de actieve Ethernetlaag en heeft het beheer hiervan in eigen hand. Op deze manier kan het bedrijf zijn klanten optimale netwerk- en serviceprestaties bieden.

De nieuwe Ethernetdiensten zijn per onmiddellijk beschikbaar via Eurofiber of een van de partners van het bedrijf. Voor meer informatie over de producten www.eurofiber.com.


- Einde bericht -

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 8.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.com