Accell Group

PERSBERICHT

Accell Group opgenomen in small cap index

Heerenveen, 4 augustus 2008 - Accell Group N.V. wordt tien jaar na de introductie van het fonds op Euronext Amsterdam vanwege de toegenomen omzet in het aandeel opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX). Daarmee wordt het aandeel nu ook interessant voor beleggers die alleen handelen in fondsen die in een index zijn opgenomen. Dit zal naar verwachting een positief effect hebben op de liquiditeit en daarmee de omzet in aandelen Accell Group verder vergroten.

Accell Group is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider in Europa op het gebied van fietsen en fietsonderdelen, met inmiddels ook een dochteronderneming in de Verenigde Staten. Daarnaast is de onderneming een belangrijke speler op het gebied van fitness apparatuur voor thuisgebruik en light commercial (hotels, fysiotherapie- en artsenpraktijken, etc.). In die tien jaar steeg de omzet van de onderneming van ¤ 149 miljoen naar ¤ 476 miljoen. De nettowinst vervijfvoudigde van ¤ 4,4 miljoen naar ¤ 24,4 miljoen. Deze sterke groei is zowel op autonome basis (gemiddeld 7% per jaar) als door middel van acquisities tot stand gekomen.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "Na 10 jaar een notering aan Euronext Amsterdam behoren we nu tot de 75 bedrijven die in een index zijn vertegenwoordigd. De stijging van ons resultaat in 2007 en in de eerste helft van 2008 met respectievelijk 33% en 20% hebben hier duidelijk aan bijgedragen. Wij zien opname in deze index als een belangrijke waardering. We zullen er alles aan doen om het bedrijf aantrekkelijk te maken voor beleggers. Ten eerste door goede resultaten te realiseren en daarnaast door het voeren van een actief investor relations beleid, waarmee we het aandeel onder de aandacht van beleggers brengen."

Accell Group zal vanaf begin september 2008 deel uit maken van de AScX van Euronext Amsterdam.

Profiel Accell Group N.V.

Accell Group (Euronext Amsterdam: Accel) is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende merknamen als Batavus, Bremshey, Ghost, Hai, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi, Winora en XLC hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (45% van de omzet), Duitsland (24%) en Frankrijk (9%). Andere EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk nemen 14% voor hun rekening. De overige 8% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.

Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor 'home use' fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2007 ¤ 476,1 miljoen en de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening ¤ 24,4 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Euronext Amsterdam.