Klinisch immunologen Maastricht beste artsen


Patiënten kiezen voor de tweede keer achter elkaar de artsen van de Klinische Immunologie in het Maastricht UMC tot de beste artsen qua bejegening en behandeling

MAASTRICHT, 20080804 -- Maastrichtse patiënten vinden de klinisch immunologen in het Maastricht UMC (tot voor kort azM) de beste artsen. Ze zijn uiterst lovend over de manier waarop de artsen hen bejegenen en over de medische behandeling. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra. Dit onderzoek wordt eens per twee jaar uitgevoerd en gaat over patiënttevredenheid in de universitaire medische centra in Nederland.

Recent kwam het derde rapport uit. Een belangrijke conclusie van het rapport is dat patiënten zeer tevreden zijn over de ontvangst, bejegening, verzorging en behandeling door medewerkers van de afdeling Klinische Immunologie in het Maastricht UMC. Patiënten geven voor de 2e keer op rij de artsen van de afdeling Klinische Immunologie een hoger rapportcijfer dan andere artsen van het Maastricht UMC en specialisten in andere UMC's in Nederland voor wat betreft bejegening en behandeling op de polikliniek.

Op de afdeling Klinische Immunologie worden vooral patiënten gezien met gecompliceerde allergische aandoeningen en patiënten met bloedvatontsteking (vasculitis). Met name op dit laatste gebied is Maastricht een belangrijk verwijscentrum. Zo komen patiënten met vasculitis vanuit het gehele land naar Maastricht voor hun vaak zeer ernstige, maar zeldzame aandoening.
Hoewel vasculitis nog niet zo'n bekende ziekte is, komt ze langzamerhand wat meer in de bekendheid, doordat ook bekende Nederlanders of hun kinderen eraan lijden en patiënten en/of ouders daarover praten in interviews. Bekende Nederlanders die aan deze ziekte lijden zijn Mies Bouwman, een kind van Richard Krajicek en Daphne Deckers en een kind van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis.
Jaarlijks worden door de artsen van de afdeling Klinische Immunologie in het Maastrichtse UMC zo'n 3.600 patiënten in consult gezien.

Voor meer informatie over het onderzoek van de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra zie: www.nfu.nl.
Voor meer informatie over patiënten met vasculitis zie: www.vasculitis.nl.
Voor verdere informatie: Prof.dr. Jan Willem Cohen Tervaert, afdeling Klinische Immunologie, Maastricht UMC+. Tel: 043-3881433





Ingezonden persbericht