Riverbed opnieuw marktleider voor WAN Optimalization Controllers (WOC)


ROTTERDAM, 20080804 -- Riverbed, specialist in performanceoplossingen voor Wide-area Data Services (WDS), kondigt aan dat Gartner in zijn juli 2008 rapport het bedrijf aanduidt als de wereldwijde marktleider in de WAN Optimization Controller (WOC) markt op basis van inkomsten. Riverbed is daarmee voor het zevende kwartaal op rij leider in de categorie Advanced Platform WAN Optimization Controller (AP WOC).

De AP WOC categorie, die overeenstemt met de Wide-area Data Services (WDS) oplossingen van Riverbed, omvat WAN Optimization Controllers die een verscheidendheid aan WAN-problemen oplossen zoals beperkte bandbreedte en latency. Het gaat hierbij om TCP-optimalisatie, delta-based byte caching, compressie en protocol specifieke optimalisatie voor HTTP(S), MAPI en CIFS, maar ook om specifieke applicatie-optimalisatie zoals SharePoint over HTTP of AutoCAD door middel van CIFS om de performance te verbeteren. Soms gaat het om traffic visibiliteit, file en object caching, een geoptimaliseerd transportprotocol, file format specifieke en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden. De Riverbed-producten, unieke combinaties van applicatieonafhankelijke basismodules, verbeteren de performance van alle applicaties die TCP gebruiken door middel van een applicatiespecifieke set modules voor chatty applicatieprotocollen.

"WDS-oplossingen evolueerden van tactische naar strategische oplossingen. Veel grote bedrijven gebruiken de oplossingen van Riverbed op 50 tot zelfs meer dan 500 locaties, zegt Carel Bak, Regional Director Noord-Europa van Riverbed. "Steeds meer CIO's eisen een bedrijfsstrategische rol op en creëren nieuwe IT-modellen voor het hele bedrijf om concurrentievoordelen te behalen. CIO's kiezen dankzij de snelle implementatie en het eenvoudige beheer - eigen aan de producten van Riverbed - voor ons. Onze producten geven CIO's de mogelijkheid om hun WDS-oplossingen te schalen en Riverbed biedt de beste performance voor de applicaties die belangrijk zijn voor hun bedrijf."

Organisaties breiden voortdurend geografisch uit met als gevolg dat belangrijke bedrijfsprocessen buiten de hoofdkantoren worden beheerd. Voor dergelijke remote kantoren en datacenters bieden de Steelheads appliances van Riverbed de oplossing. Steelhead appliances versnellen tot 100 maal de prestaties van bedrijfsapplicaties die zich verspreid over het grote bedrijfsnetwerk bevinden. Voor het groeiend aantal mobiele medewerkers introduceerde Riverbed de Steelhead Mobile software client. Deze software biedt medewerkers een LAN-ervaring ongeacht of ze zich onderweg, thuis of op kantoor bevinden. Om nog meer strategische waarde te creëren, breidde Riverbed zijn aanbod in 2008 op het Riverbed Services Platform (RSP) uit met virtualized edge services, zoals print, videostreaming en IP adres-management.

"De WDS-productcategorie evolueert snel, maar snelheid blijft de hoofdvereiste," gaat Bak verder. "We bouwden het RSP omdat onze klanten de strategische waarde van het inzetten van de oplossingen van Riverbed erkennen. Zij zien acceleratie van applicaties als voornaamste waarde, maar zij willen hun Stealhead appliances optimaal benutten."

Het Riverbed Services Platform is een uitbreidbaar dataservicesplatform dat het mogelijk maakt om virtualized edge services te leveren zonder dat er extra fysieke servers dienen te worden aangeschaft voor remote of nevenkantoren. RSP maakt het klanten mogelijk om best-of-breed toepassingen van zelf gekozen vendors op Steelhead appliances te installeren. Dit gebeurt in een aparte partitie om de footprint van de hardware-infrastructuur te minimaliseren in de nevenkantoren. In een typische RSP-oplossing is de IT-infrastructuur op de remote site eenvoudig, een RSP-uitgeruste Steelhead appliance en een router. Op die manier worden kosten en IT-overhead geminimaliseerd.





Ingezonden persbericht