WIJ stoppen ermee


Einde WDH

DEN HAAG, 20080804 -- U vraagt waarom? De democratie is zo ingericht dat het winnen van brood en het bedrijven van politiek vastgelegd zijn in de grondrechten die een ieder in Nederland is gegeven. Hoe transparant en integer het bestuur van WIJ hiermee is omgegaan stuit jammer genoeg op problemen bij de diversen werkgevers. Ook enkele WIJ leden mogen van werkgevers geen "politieke" uitspraken doen.

Welke bedrijven tasten de grondrechten aan, misschien verbaast het u, maar vooral overheidinstanties zijn meer dan behoudend als het gaat om de grondrechten van medewerkers, zeker ondernemingen niet van oorsprong Nederlands (USA.) zijn zeer duidelijk naar medewerkers, "politiek" bedrijven of uitspraken doen is niet gewenst.
U begrijpt dat het bestuur en de leden die hier gehinderd worden in het uitvoeren van maatschappelijke betrokkenheid en initiatieven ook gewoon de huur of de hypotheek moeten kunnen blijven betalen. Om niet als een Don Quichot te gaan vechten en procederen tegen de werkgevers heeft het bestuur en de betreffende leden bij meerderheid besloten de vereniging op te heffen. Broodwinning gaat voor de maatschappelijke, politieke ambitie.
Alleen met ("foute") sponsors en dus veel geld zal je als politieke vereniging kunnen overleven. De contributie levert niet genoeg op om fatsoenlijk de strijd aan te gaan.
Hierdoor heeft het bestuur en de leden van WIJ een totaal andere kijk gekregen op en in de zogenaamde democratie. Het vertrouwen was minder maar met het gevoel dat je er wat aan kunt veranderen toch nog enigszins vertrouwd. Helaas blijkt dat het politieke klimaat zo is ingesteld dat er alleen nog ruimte is voor de gevestigde politieke zuilen, deze zuilen worden in stand gehouden door de subsidies, met andere woorden, zolang er in Nederland een houding is om alles te roepen maar geen lid te worden van een politieke vereniging zal er niets veranderen. Alleen dan is verandering mogelijk als dat gebeurd op basis van sponsoren (LPF, PVV, TON) u begrijpt dat deze sponsoren niet dienen te komen met een lullige bijdrage, maar wat voor taal spreekt de lijsttrekker of partijvoorzitter in verhouding met de taal van de sponsoren.
Het bestuur en de leden van WIJ zijn ernstig teleurgesteld echter zullen zich op korte termijn beraden over te nemen stappen om de maatschappelijke betrokkenheid om te zetten in andere activiteiten. Ook u dient zich in te zetten voor de samenleving, op wijk, buurt, dorp, stadsdeel, stads niveau. WIJ gaan terug naar de basis, dan maar weer als vrijwilliger aan het werk bij een sportvereniging of wijkvereniging.

WIJ willen u bedanken voor de aandacht en interesse, als u denkt, potdorie ik wil wel wat met dat wijnederland.nl wijdenhaag.nl wijeuropa.info doe dan een voorstel via het e-mail adres info@wijnederland.nl

Bedankt en veel plezier, succes, voorspoed in het leven.

Bestuur en leden WIJ (WDH)





Wij Den Haag