Time : 16:30:50
Date : 16 June 2008
Sender Name: Worldkarts Flanders Indoor Karting

WK Indoorkarting 2008 in BELGIE
Uitnodiging persconferentie en gratis verkenning WK-circuit

Binnen 50 dagen is het zover, dan gaat op 4 augustus 2008 het Indoor Kart World Championship (IKWC) van start, en dat op het circuit van Worldkarts (Flanders Indoor Karting) te Kortrijk. Vijf dagen lang zullen piloten van over de hele wereld strijden om de prestigieuze wereldtitel in het indoorkarten. De winnaar gaat lopen met een gratis deelname voor het IKWC 2009 te Sao Paolo (Brazilië), en strijkt daarnaast nog eens 500¤ cash op. Verder mag hij zich één jaar lang de wereldkampioen noemen in het indoorkarten.

De afgelopen drie jaar werd dit evenement georganiseerd in Phoenix Arizona (VS), op het circuit van F1 Race Factory. Maar dit jaar mag België, dat in 2007 de wereldtitel voor landenteams behaalde, de eer op eigen bodem gaan verdedigen.

Wanneer Worldkarts Flanders Indoor Karting door het IKWC-comité uitgenodigd werd om het wereldkampioenschap indoorkarting van 2008 te organiseren, werd er geen seconde getwijfeld, en werden de handen in elkaar geslagen om hier een topevent van te maken.

UITNODIGING PERSCONFERENTIE

Omdat dit de gelegenheid is bij uitstek om de kartsport te promoten, zouden wij u graag uitnodigen op een persconferentie, die voorzien is op DINSDAG 15 JULI 2008.

We zijn ervan overtuigd dat dit een perfect evenement is om onze sportieve en getalenteerde Belgen op vier wielen op een goede manier in het nieuws te brengen. België bezit ongetwijfeld heel wat getalenteerde indoorkarters, en graag zouden we er alles aan doen om deze jongens (en meisjes!) in de spotlight te krijgen. Een wereldkampioenschap leent zich daar uitstekend toe.

Afgelopen jaar wist het Belgische team Talent Promotion de wereldtitel bij de landen en de teams te veroveren, terwijl het met Belgisch kampioen Mathias Grooten en Bart Van de Vel derde en vierde werd in de piloteneindstand. Het jaar voordien werd een ander Belgisch kart team, BlueStar-Racingteam.be, verdienstelijk vijfde in het teamkampioenschap.

Het spreekt voor zich dat deze, maar ook andere Belgen, er alles zullen aan doen om op eigen bodem de regerende Braziliaanse wereldkampioen Rodrigo Faulhaber het vuur aan de schenen te leggen. De Oostenrijkse vice-wereldkampioen Werner Truëgler werd onlangs al gespot tijdens wedstrijden te Kortrijk om de nodige training op te doen voor deze zomer. Momenteel zijn al bijna 100 piloten bevestigd uit 19 verschillende landen.

SAMENGEVAT

Om alles te weten te komen over dit unieke evenement in België, geef u dan op om aanwezig te zijn tijdens de persconferentie op dinsdag 15 juli 2008.

Om 18:00u wordt u verwacht voor een hapje en een drankje, terwijl we u na de persconferentie over het IKWC 2008 zelf de kans zullen geven om gratis en voor niets enkele rondjes te draaien op het WK-circuit.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen door contact op te nemen met Dhr. Goethals Kristof, zaakvoerder van Worldkarts Flanders Indoor Karting, via mail op kortrijk@worldkarts.com, of op het nummer 056/214991, ten laatste op 12 juli.

URL: http://www.indoorkartworldchampionship.com http://www.worldkarts.com