Gemeente Spijkenisse


Olympische Spelen in Jongerencentrum Westdijk

25 juli 2008

jc Westdijk
De echte Olympische Spelen beginnen op vrijdag 08 augustus 's avonds om acht minuten over acht. In en rondom het Jongerencentrum Westdijk begint de sportweek met als thema de Olympische Spelen op maandag 04 augustus 's middags om twaalf uur met een gezamenlijke warming up.

In deze week is meedoen pas echt belangrijker dan zegevieren. Tijdens de openingsdag gaan we van start met werpsporten zoals speerwerpen, kogelstoten, kruisboogschieten, bonenwerpen en fluitbomwerpen. Vanaf 15.00 uur maken we een start met rennen en springen. Ook worden hordelopen, de honderd meter sprint, hoog- en verspringen en een estafetterace georganiseerd.

Op dinsdag 05 augustus is er sumo-worstelen in gigantische pakken, tennis en basketbal. Woensdag 06 augustus legt de gymnastiekvereniging Sportuna een heuse tumblingbaan uit en geeft les in acrobatiek. Verder staan steltlopen, kiwido poi en diabolo op het programma. Donderdag 07 augustus is kickboksvereniging Pinas te gast en is er voetbal en badminton. De sportweek loopt af op vrijdag 08 augustus. Dan is een schermvereniging uit Alkmaar in Jongerencentrum Westdijk aanwezig en kan iedereen de beginselen van de schermsport aanleren.

De activiteiten beginnen elke dag om 12.00 uur en duren tot 18.00 uur.

Meer weten?
Jongerencentrum Westdijk
Westdijk 9
3206 RM Spijkenisse
telefoon (0181) 683 243.