Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Baggerwerkzaamheden Westersingel

Op maandag 4 augustus 2008 start het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard met het baggeren van de Westersingel in Rotterdam. Aannemersbedrijf Van der Lee uit Bruchem voert deze werkzaamheden uit. Met behulp van kleine bootjes wordt de bagger naar de laadplaatsen gevaren waarna de bagger in vloeistofdichte vrachtauto's afgevoerd wordt naar erkende verwerkings- en/of stortlocaties. Als alle bagger verwijderd is, worden de laadplaatsen weer verwijderd en wordt alles weer in de oude staat teruggebracht. De baggerwerkzaamheden duren tot en met zaterdag 9 augustus.

De baggerwerkzaamheden zijn nodig om een grotere waterdiepte te creëren waardoor de temperatuur van het water lager blijft en minder snel stankoverlast ontstaat.

Flora en Fauna

Voorafgaand aan de baggerwerkzaamheden zal erkend visserijbedrijf P. Kalkman uit Moordrecht alle aanwezige vis wegvangen, vervoeren en in bewaring nemen. Als de baggerwerkzaamheden afgerond zijn, wordt deze vis weer teruggezet.

Overlast

Het kan zijn dat u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden enige overlast ondervindt van machines en vrachtwagens. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de baggerwerkzaamheden in één week uitgevoerd en worden er geen wegen afgesloten of omleidingen ingesteld. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat op meerdere locaties tegelijk wordt gewerkt.

Vragen?

Voor algemene vragen over de baggerwerkzaamheden kunt u tijdens kantooruren met de heer Maan contact opnemen op telefoonnummer: 010 - 45 37 326. Voor vragen tijdens de uitvoering kunt u tussen 08.30 uur en 16.00 uur contact opnemen met de heer Dekker. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 - 100 12 899.