Woonbond


31-07-2008

Renovatie SS Rotterdam kost 175 miljoen euro

Maandag 4 augustus maakt de SS Rotterdam een glorieuze rentree in haar geboortestad. Het voormalige cruiseschip moet Rotterdam Zuid extra smoel geven. De restauratie van de SS Rotterdam heeft woningcorporatie Woonbron, de eigenaar van het schip, 175 miljoen euro gekost. Dat is maar liefst 150 miljoen euro meer dan begroot.

De tegenslagen stapelden zich op. Asbest, beschermde zwaluwnesten aan boord, zwakke staalconstructiess, brand, een nog altijd onopgelost conflict met een belangrijke onderaannemer, om er maar een paar te noemen. Woonbron-directeur Martien Kromwijk is van mening dat er toch niet sprake is van een budgetoverschrijding van 700 procent, omdat er aanvankelijk veel minder zou gebeuren.'Er zou aanvankelijk veel minder gebeuren. Het is alsof je een dorpsplein wilt aanpakken, maar gaandeweg ontdekt dat het beter is om het hele dorpshart op de schop te nemen.' (De Volkskrant, 31 jul).
Hans Roseboom, woordvoerder van de Woonbond denkt daar wat anders over. 'Het is niet erg professioneel om een restauratie zo aan te pakken. Erger is dat het geld van de huurders is, waarmee Rotterdam wordt opgeleukt. Wat mij betreft had de gemeente de kosten voor zijn rekening moeten nemen.'

Heeft u ook een mening over deze investering van Woonbron? Doe dan mee met ons trilemma.