Gemeente Groningen

Werkzaamheden zuidelijke op- en afrit Hereweg - ringweg Vanaf maandag 4 augustus zijn er werkzaamheden aan de zuidelijke op- en afrit tussen de Hereweg en de ringweg. Maar op werkdagen kunt u er overdag wel langs: dan zijn de op- en afrit alleen afgesloten tussen 19.00 uur en 06.00 uur. In het weekend zijn ze dicht tussen vrijdag 19.00 uur en maandag 06.00 uur. Dan wordt het verkeer omgeleid.

Het gaat om drie verschillende klussen, die in één keer worden uitgevoerd.

* De afrit (`Helpman') krijgt er een rijstrook bij, zodat auto's kunnen voorsorteren voor linksaf / rechtdoor of rechtsaf.
* Ook de oprit wordt verbreed, maar dan voor nieuw verkeer in tegengestelde richting. Auto's vanaf de Kempkensberg kunnen dan voortaan niet alleen naar de ringweg rijden - zoals nu al het geval is - maar ook naar de Hereweg. De verkeerslichten bij de Hereweg worden hiervoor aangepast en zo nodig verplaatst.
* De Hereweg krijgt een nieuwe laag asfalt. Vorig jaar is de weg aan de stadszijde opnieuw geasfalteerd, en kort geleden aan de zuidzijde van de ringweg. Het stuk daartussenin is nog niet gedaan. Dat gebeurt nu ook, samen met de vernieuwde op- en afrit. De wegwerkzaamheden duren tot half september.

Gepubliceerd op: vrijdag 1 augustus 2008
vrijdag 1 augustus 2008:
Werkzaamheden zuidelijke op- en afrit Hereweg - ringweg donderdag 31 juli 2008:
No-riskpolis gemeente om oudere werklozen aan werk te helpen